Talpeș, Bitdefender: viitorul industriei hi-tech stă în machine learning Talpeș, Bitdefender: viitorul industriei hi-tech stă în machine learning
Prezent aseară în cadrul evenimentului MVP Academy Damo Day, Florin Talpeș, fondatorul și CEO-ul producătorului de soluții de securitate Bitdefender, a precizat care ar... Talpeș, Bitdefender: viitorul industriei hi-tech stă în machine learning

Prezent aseară în cadrul evenimentului MVP Academy Damo Day, Florin Talpeș, fondatorul și CEO-ul producătorului de soluții de securitate Bitdefender, a precizat care ar fi trei dintre cele mai hot domenii din sectorul IT pentru a crea business-uri și a investi.

Astfel, în opinia sa, un mare plus îl are domeniul auto, corelat cu cel al tehnologiei. “Industria mașinilor inteligente, sau autonome, este una care se dezvoltă foarte mult, iar orice are de-a face cu acest segment are un mare potential. La nivelul țării noastre sunt cel puțin 5 centre de R&D pentru industria auto”, a spus Talpeș.

Totodată, omul de afaceri este de părere că segmentul cybersecurity este, în continuare, unul extrem de important și care permite încă dezvoltarea unei întregi serii de startup-uri.

Potrivit unui studiu recent (The Business of cybersecurity), sectorul securității cibernetice a fost cel care a înregistrat cea mai mare rată de creștere în 2015, valoarea globală a acestei piețe fiind estimate la 77 de miliarde de dolari. Potențialul de creștere este de până la 170 de miliarde de dolari în următorii 4 ani.

Nu în ultimul rând, în viziunea lui Talpeș, un accent tot mai mare se va pune în următorii 2 ani pe tot ceea ce înseamnă inteligență artificială (AI) și machine learning (o ramură a AI care le permite sistemelor să învețe din datele primate și să distingă între ele).

“Îndreptați-vă atenția spre machine learning! Văd multe schimbări realizate pe baza acestei tehnologii”, este sfatul lui Florin Talpeș.

Conform unui studiu recent al ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii – “Software and IT Services in Romania”, cifra de afaceri a sectorului de software și servicii IT a crescut cu 21% în 2015 comparativ cu 2014, atingând 3,08 miliarde de euro.

Tendința de creștere este în continuare susținută, prognoza pentru 2016 fiind de peste 17%, ceea ce va ridica cifra de afaceri a industriei la 3,6 miliarde de euro. Prognoza de creștere medie anuală pentru următorii 5 ani este de 15%, de asemenea în creștere față de estimarea de 11% comunicată în 2015.

În ceea ce priveşte piaţa internă, care reprezintă aproximativ 33% din veniturile totale ale sectorului, aceasta a înregistrat o creştere de aproximativ 4% comparativ cu anul anterior, atingând valoarea de 991 milioane de euro. Analiza evoluției pieței interne arată ca estimarea de creştere este de aproximativ 4,6% pentru anul în curs.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.