Care sunt criteriile arhitecţilor în selectarea sistemelor din aluminiu Care sunt criteriile arhitecţilor în selectarea sistemelor din aluminiu
Potrivit Reynaers Aluminium România, parte a liderului european pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii, cerinţele arhitecţilor s-au schimbat semnificativ în ultimii... Care sunt criteriile arhitecţilor în selectarea sistemelor din aluminiu

Potrivit Reynaers Aluminium România, parte a liderului european pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii, cerinţele arhitecţilor s-au schimbat semnificativ în ultimii ani, aceştia solicitând din ce în ce mai des soluţii şi produse performante pentru a-şi pune creativitatea în operă.

„Odată cu noile tehnologii de producţie, a noilor tendinţe în materie de design şi a cerinţelor de pe plan internaţional, arhitecţii de pe piaţa locală caută parteneri inovatori care, prin produsele lor, pot satisface cerinţe legate de luminozitate, design şi performanţă”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers România.

Astfel, potrivit companiei, cele mai importante tendinţe care se remarcă din proiectele arhitecţilor vizează, în primul rând, maximizarea luminii naturale prin profile cât mai subţiri care să susţină vitraje cât mai mari. De asemenea, produsele solicitate trebuie să fie disponibile într-o gamă cât mai largă de culori şi să ofere performanţe ridicate.

În acest sens, reprezentantul companiei menţionează faptul că, în cazul tâmplăriei de aluminiu, arhitecţii caută produse dezvoltate în urma unor procese ample de cercetare şi care sunt supuse la numeroase teste înainte de a fi comercializate.

„În plus, un alt aspect foarte important pentru arhitecţi în selectarea sistemelor este garanţia de 10 ani oferită. În urma unui tratament special de vopsire cu pre-anodizare, garanţia se poate extinde până la 25 ani”, a completat Daniel Popa.

Unul dintre cele mai provocatoare proiecte pentru Reynaers din punct de vedere al complexităţii construcţiei şi volumului de materiale livrat a fost Oregon Park, cel mai mare proiect din piaţă în 2015. Pentru acest ansamblu inovativ de birouri compania a livrat sistemul CW65EF pentru 13.000 mp de faţadă unitised, principala provocare fiind conceperea unui sistem de faţadă modulară personalizat pentru a întruni cerinţele arhitectului.

Potrivit reprezentantului companiei, acest proiect demonstrează întocmai citeriile pe care arhitecţii pun preţ în selectarea produselor necesare. Astfel, aspectul futuristic al clădirii este redat cu ajutorul unor profile ornament fixate de structura peretului cortină. Mai mult, datorită sistemelor de aluminiu utilizate, s-a putut obţine o izolaţie termică excelentă care poate reduce consumul de energie considerabil.

„O altă particularitate care transformă acest proiect într-unul inovator este integrarea ferestrelor cu deschidere exterioară, acţionate manual la distanţă, acest sistem numărându-se în topul celor mai solicitate produse pentru clădiri out-of-the-box”, a încheiat reprezentantul Reyaners.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.