Pasiune și dependență: hoverboard-ul, un gadget la modă Pasiune și dependență: hoverboard-ul, un gadget la modă
Recent am auzit pe cineva care spunea: „… simt că hoverboard-ul este o extensie a mea. Accelerez în voie când am chef, opresc chiar... Pasiune și dependență: hoverboard-ul, un gadget la modă

Recent am auzit pe cineva care spunea: „… simt că hoverboard-ul este o extensie a mea. Accelerez în voie când am chef, opresc chiar și pe o monedă, iar slalomul pe trotuare este de neegalat. Sunt dependent, ce mai.” A trebuit să încerc și eu să mă conving. Și mi-a plăcut senzația.

Considerat de mulți un mix dintre segway și un skateboard inspirat din filmul Back to The Future, hoverboard-ul este mai  bine zis un scooter inteligent, auto echilibrat cu două roți care a acaparat ca o epidemie străzile și parcurile marilor orașe. Astăzi, poți observa atât tineri cât și persoane mai în vârstă plutind pe străzile din București, prin mulțime, pe acest dispozitiv neobișnuit pentru unii.

Pentru o parte din ei, să zicem pentru cei mai leneși și neiubitori de a merge pe jos, este doar o modalitate de a se deplasa rapid și comod, dar pentru alții reprezintă un mod de distracție care ridică nivelul de adrenalină din corp.

eu-hoverboard-evolio-xboard-smart-scooter

Am testat și eu timp de o săptămână X-Board-ul celor de la Evolio, un scooter electric inteligent, rapid și distractiv. Am mers în parc, am dat ture prin cartier și m-am obișnuit cu el destul de ușor. Recunosc că la o primă vedere există senzația de teamă, însă echilibrarea se face foarte ușor.

Considerat un gadget inteligent, X-Board-ul este destul de rapid și distractiv și permite deplasarea prin simpla schimbare a centrului de echilibru al conducătorului. Altfel spus, giroscopul interior și pedalele sensibile la presiune determină rapid direcția de deplasare, astfel încât mișcarea este cât se poate de firească.

Am observat că este posibilă depășirea fără efort a micilor denivelări sau a pantelor, dar cu o viteză redusă. Că tot vorbim de viteză, aceasta se reglează automat în funcție de mișcarea celui care conduce vehiculul, în echilbru sau în plan înclinat, astfel încât deplasarea se face în condiții de siguranță.

smart-scooter-evolio-xboard-hoverboard_3

Am auzit voci care spuneau că este periculos și poți să cazi să te lovești. Bineînțeles că poți să cazi ( mie nu mi s-a întâmplat, dar am sărit de douău ori de pe el ), dar acest lucru se poate întâmpla și cu skateboard-ul, bicicleta sau alte jucării la modă.

X-BOARD-ul de la Evolio are un design modern, aerodinamic și cântărește 13 kg. Este destul de greu, zic eu, dar nu îl care în brațe, ci te poartă el pe tine. Este echipat cu LED-uri și roți performante și poate fi folosit atât în exterior cât și în interior (hale de producție, magazine), ziua sau noaptea.

Am aflat de la ei că are o autonomie extinsă față de alte hoverboard-uri, iar bateria Samsung de 4.4 AH vă permite deplasarea cu o viteză de până la 12 km/ora, putând parcurge 15-18 km. Dispozitivul are nevoie de două ore pentru o reîncarcarea completă a bateriei și nu este recomandat să stea mai mult în priză.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.