Cine sunt câștigătorii competiției Java pentru Universități? Cine sunt câștigătorii competiției Java pentru Universități?
ADFABER a încheiat “Competiția Java pentru Universități”, un concurs național de programare sponsorizat de Oracle Academy ce a încurajat peste 130 de studenți și... Cine sunt câștigătorii competiției Java pentru Universități?

ADFABER a încheiat “Competiția Java pentru Universități”, un concurs național de programare sponsorizat de Oracle Academy ce a încurajat peste 130 de studenți și profesori să dezvolte propria aplicație Java folosind baze de date Oracle.

“Competiția Java pentru Universități” a fost lansată ca o oportunitate pentru studenții români de a crea lucruri extraordinare cu ajutorul tehnologiei. Punctul de start a fost identificarea unei probleme în sistemul educațional, al mediului sau al sănătății și realizarea unei aplicații Java care poate rezolva această problemă.

“Viitorul tehnologiei stă în mâinile tinerei generații de profesioniști! De aceea, am vrut să evidențiem faptul că aceste cunostințe de Java și Oracle Database pot fi folosite pentru a realiza lucruri inedite. De-a lungul competiției, am încurajat studenții să își exprime pasiunea pentru tehnologie și le-am oferit șansa să își testeze abilitățile și cunoștințele privind programarea Java”, a declarat Mihaela Lemnaru, Program Manager ADFABER.

Încurajarea profesorilor să participe în această competiție ca mentori ai echipelor a fost parte al obiectivului principal – aprofundarea cunoștințelor învățate în procesul de dezvoltare al unei aplicații Java realizată folosind baze de date Oracle. Astfel, studenții au avut ocazia să creeze aplicații pentru a schimba  în bine societatea actuală.

“Oracle Academy este încântat să susțină competiția Java lansată de către ADFABER în Romania”, a declarat Jane Richardson, Senior Director Oracle Academy EMEA. “Numărul mare de participanți și complexitatea proiectelor înscrise au arătat că programarea joacă un rol important în toate industriile, precum și faptul că aceasta poate fi folosită pentru binele societății. Evenimentele de acest tip ajută studenții să înțeleagă importanța dezvoltării abilităților de programare astfel încat să le aplice în viitoarea carieră – din domeniul IT și nu numai.”

“Competiția Java pentru Universități” a avut 69 de echipe înscrise până în data de 24 aprilie și 22 de proiecte valide. Cele mai bune 3 proiecte vor primi premii speciale, iar următoarele 3 proiecte vor primi mențiuni onorifice. Participanții sunt studenți din întreaga țară: București (ASE,  Politehnică ), Cluj (UTCN), Iași (Gh. Asachi), Brașov (Universitatea Transilvania) și alte câteva orașe.

Cele mai bune 6 echipe au avut posibilitatea să își prezinte proiectele în fața juriului și au fost premiate de către ADFABER și Camelia Dițescu, Country Program Manager Oracle Academy în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor ce a avut loc pe 20 mai.

Câștigătoare a fost echipa PoliCat cu o platformă de testare adaptivă creată în ajutorul studenților pentru o învățare mai ușoară și autoevaluare. Locul al doilea a fost ocupat de fetele de la BitGirls, ce au lansat o platformă health cu ajutorul căreia mănânci mai sănătos și pierzi din greutate în același timp, iar pe locul 3 s-a aflat echipa Atlas cu o aplicație desktop ce organizează albumele muzicale ce rulează și offline.

Mențiunile au fost acordate echipelor SpiMo (cu o pernă inteligentă cu senzori conectați ce ajută la menținerea unei poziții corecte a spatelui pe scaun trimițând alterte pe telefonul mobil), Xaris (o aplicație de mobil ce poate scana o retețetă medicală și comanda medicamentele necesare) și Damar (o aplicație ce ajută copiii să învețe o limbă străină prin detectarea și traducerea unor cuvinte scanate de pe suport fizic).

“Acest concurs a reprezentat o provocare pentru echipa noastră. Întâi a trebuit să identificăm o problemă cu care societatea actuală se confruntă și care poate fi rezolvată cu ajutorul tehnologiei. Așa am ajuns să dezvoltăm aplicația de testare adaptivă care sperăm să ajute cât mai mulți tineri în atingerea obiectivelor educaționale/profesionale, să îi ghideze în acumularea de noi cunoștințe și să le ofere un status cât mai corect despre nivelul actual al pregătirii lor. A fost o experiență foarte frumoasă, din care am învățat cât de important este să ne folosim de toate resursele tehnologice de care dispunem pentru a ajuta societatea actuală. Am făcut acest lucru posibil, cu sprijinul profesorilor noștri coordonatori, cărora le mulțumim pentru îndrumare, coordonare, sprijin și încurajare”, spun Melania Nițu și Gabriel Alecu – echipa PoliCAT, Facultatea de inginerie în limbi străine, Universitatea POLITEHNICĂ din București.

Proiectele participante au fost evaluate dintr-un juriu format din specialişti Oracle și Deutsche Bank.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.