Lenovo lucrează cu Agenția Spațială Europeană pentru realizarea hărții Căii Lactee Lenovo lucrează cu Agenția Spațială Europeană pentru realizarea hărții Căii Lactee
După aproape cinci ani în care și-a plasat încrederea în soluțiile pentru centre de date ale Lenovo, Agenția Spațială Europeană (ESA) a reînnoit contractul... Lenovo lucrează cu Agenția Spațială Europeană pentru realizarea hărții Căii Lactee

După aproape cinci ani în care și-a plasat încrederea în soluțiile pentru centre de date ale Lenovo, Agenția Spațială Europeană (ESA) a reînnoit contractul cu Lenovo și continuă să se bazeze pe Sistemul NeXtScale de la Lenovo pentru procesarea volumelor mari de date generate ca urmare a Proiectului Gaia.

Lansat pe 19 decembrie 2013, scopul proiectului Gaia este de a oferi o mai bună înțelegere a originii și evoluției spațiului cosmic înregistrând un miliard de stele și generând cea mai exactă hartă a Căii Lactee de până acum. Pentru a crea un recensământ stelar fără precedent, proiectul are nevoie de o tehnologie avansată care să permită ca un volum vast de informații să fie gestionate atât într-un mod precis, cât și fără erori.

Lenovo NeXtScale înlătură provocările care apar odată cu gestionarea unor cantități mari de date și oferă performanță, eficiență și flexibilitate sporite. Soluțiile de procesare a datelor de la Lenovo permit controlarea mai multor volume de lucru cu ajutorul funcțiilor avansate ale serverelor.

VS06 Soyuz with GAIA, LaunchLenovo colaborează cu Centrul European de Astronomie Spațială din cadrul ESA – în special în cadrul misiunii Gaia – încă din 2011, facilitând procesarea datelor științifice generate pe durata misiunii. Această activitate de procesare a datelor reprezintă un element esențial pentru a obține fișierul final de date colectate de Gaia care, odată ce misiunea va fi finalizată, va depăși un petabyte (un milion de gigabyți sau echivalentul a aproximativ 200.000 de DVD-uri). Sistemele Lenovo utilizate în această activitate de procesare a datelor sunt flexibile, scalabile și permit procesarea în siguranță și cu fiabilitate a informațiilor.

În 2015, Lenovo a deschis un Centru HPC Global de Inovație în Stuttgart ca bază pentru stimularea constantă a cercetării și dezvoltării și pentru stabilirea de etaloane în materie de aplicații. Anul trecut, Lenovo s-a alăturat European Technology Platform for High-Performance Computing, un grup care are obiectivul de a-și asuma un rol activ în definirea priorităților de cercetare și acțiune pentru a ajuta Comisia Europeană să definească și să exceleze în domeniul calcului de înaltă performanță, un domeniu care joacă un rol fundamental în stimularea creșterii economice a Europei.

Agenția Spațială Europeană (ESA) este o organizație inter-guvernamentală creată în 1975 cu misiunea de a contura dezvoltarea capabilităților spațiale ale Europei și de a se asigura că investițiile în acest domeniu livrează beneficii cetățenilor Europei și întregii lumi.

ESA cuprinde 22 de state membre: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxembourg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie, dintre care 20 sunt și State Membre ale UE. Canada participă la anumite programe ESA în baza unui Acord de Cooperare.

Prin coordonarea resurselor financiare și intelectuale ale membrilor săi, ESA poate implementa programe și activități care depășesc sfera unei singure țări europene. Agenția colaborează în special cu EU pentru implementarea programelor Galileo și Copernicus.

ESA dezvoltă lansatoare, nave spațiale și baze necesare pentru a menține Europa în prima linie a activităților spațiale globale. În prezent, aceasta dezvoltă și lansează sateliți pentru observarea Pământului, pentru a facilita navigarea, telecomunicațiile și a colecta date în domeniul astronomiei, trimite sonde către hotarele îndepărtate ale sistemului solar și cooperează în ceea ce privește inițiativele de explorare a spațiului de către oameni.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.