Home & Deco: Cum să îți împrospătezi locuința și să îi redai strălucirea de altădată Home & Deco: Cum să îți împrospătezi locuința și să îi redai strălucirea de altădată
De multe ori am zis că e timpul să îmi împrospătez locuința și să îi redau strălucirea de altădată, însă mereu am amânat acest... Home & Deco: Cum să îți împrospătezi locuința și să îi redai strălucirea de altădată

De multe ori am zis că e timpul să îmi împrospătez locuința și să îi redau strălucirea de altădată, însă mereu am amânat acest moment. Ba din lipsă de timp, ba din lipsă de inspirație… Până într-o zi când am acceptat #confruntareaculorilor lansată de LEROY MERLIN România și Duraziv, companii care mi-au garantat că totul poate să fie luat ca un joc în care chiar te poți relaxa zugrăvind. Dacă te-ai hotărât să readuci prospețimea la tine acasă, atunci urmărește acești pași și nu vei da greș. Garantat! 

Pe scurt, o să îți arăt cum schimbă ambientul unei camere un perete de contrast în culori pastelate, iar dacă nu mă crezi pe cuvânt o să te convingi și din filmulețul realizat în timp ce zugrăveam.

Înainte de a trece la lucrul propriu zis e musai să îți faci o listă cu materialele de care ai nevoie. Eu, recunosc, am dat o fugă în LEROY MERLIN și acolo am găsit-o pe Iuliana Cristea, expert Duraziv în tehnica aplicării vopselelor, care mi-a îndrumat pașii în alegerea produselor fără de care nu mă puteam apuca de zugrăvit.

Am pus în coș:

Chit și șpaclu pentru repararea micilor fisuri din pereți;

Trafalet mare și amorsă concentrată Luxens pentru a pregăti pereții pentru igienizare (amorsa se aplică înainte de a da cu vopsea);

luxensTrafalet mare și vopsea lavabilă albă Luxens pentru igienizarea pereților camerei și pentru tavan;

Trafalet mare și vopsea lavabilă gata colorată Luxens, în patru nuanțe distincte (1. zahăr vanilat, 2. coș de levănțică, 3. floare de maceș, 4. înghețată cu fistic);

Trafaleți mici pentru vopsea

Benzi de hârtie în două dimensiuni (2 şi 5 cm) pentru protecția plintelor și pentru aplicarea modelului pe perete;

Folie protectoare pentru parchet și mobilă.

——————————————————–

Bugetul total: aproximativ 300 de lei.

Dar… să trecem la treabă. Mai înainte de toate, am reparat cu chit cele două – trei crăpături mici apărute în zid, iar înainte de a vopsi peretele camerei în alb, am aplicat o amorsă concentrată de la Luxens.

Am dat camera (14 mp) cu două straturi de vopsea albă de la Luxens, care se găsește exclusiv în LEROY MERLIN și este produsă de Duraziv, și vă pot spune că nu am consumat mai mult de 5 L de lavabilă. Am așteptat să se usuce 2-3 ore și am trecut la realizarea modelului ales.

Un tablou mi-a fost inspirație pentru alegerea paltei de culori (1. zahăr vanilat, 2. coș de levănțică, 3. floare de maceș, 4. înghețată cu fistic), iar pentru că am ales un model cu dungi, am folosit un poloboc pentru a le trasa drepte și paralele.

Am aplicat benzile de hîrtie peste dungile trasate pentru a mă ajuta să fac modelul dorit fără a strica stratul de vopsea. De reținut că acestea se scot imediat după ce s-a dat al doilea strat de vopsea. Dacă se scot când peretele s-a uscat, există riscul să se rupă vopseaua.

selfie

Și… am pus trafaletul la treabă. Și pentru că sunt #supermeserias, înainte de a aplica vopseaua am postat pe Facebook… un selfie muncitoresc ;)!

Totul a mers ca uns și datorită Iulianei Cristea, expertul Duraziv în tehnica aplicării vopselelor, iar „produsul” final a redat strălucirea camerei după cum vedeți și voi.

collage

Tot de la ea am aflat că vopseaua lavabilă Luxens, produsă de DURAZIV şi disponibilă exclusiv în rețeaua de magazine LEROY MERLIN, se usucă rapid, acoperă foarte bine și este disponibilă în cutii de 2,5 L, 5 L și 10 L. Și, pe lângă alb, puteţi alege dintr-o selecţie de 30 de culori, fără să fie nevoie să mai aşteptaţi la maşina de colorat.

Acestea fiind spuse, trebuie să știți că zugrăvitul a fost într-adevăr un fel de joc relaxant care nu mi-a răpit mai mult de jumătate de zi.

Dacă v-am deschis apetitul pentru vopsit și renovat, atunci vă recomandăm atât pagina de Idei noi de la DURAZIV, cât și site-ul LEROY MERLIN pentru a vă face aprovizionarea completă. Iar pentru a vedea și alte proiecte puteți să accesați hashtag-urile:

#confruntareaculorilor #onedaytransformation #facemfacem #leroymerlin #duraziv #luxens

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.