“Dragonul de piatra”, dezvoltat in colaborare cu industria romaneasca de aparare “Dragonul de piatra”, dezvoltat in colaborare cu industria romaneasca de aparare
Compania Nurol Makina ve Sanayi A.S. din Turcia a prezentat in premiera in Romania vehiculul Ejder Yalçın 4×4 (in traducere din limba turca –... “Dragonul de piatra”, dezvoltat in colaborare cu industria romaneasca de aparare

Compania Nurol Makina ve Sanayi A.S. din Turcia a prezentat in premiera in Romania vehiculul Ejder Yalçın 4×4 (in traducere din limba turca – “Dragonul de Piatra”), in cadrul expozitiei “Black Sea Defense”, eveniment ce are loc in perioada 18-20 Mai, la Romaero Baneasa (Bd. Ficusului nr.44, Bucuresti). 

Compania Nurol Makina ve Sanayi A.S. a demarat productia de vehicule tactice blindate in cooperare cu Compania Nationala Romarm din Romania la mijlocul anilor ‘90. Unul dintre aceste vehicule este Ejder Yalçın 4×4, prezentat in premiera in cadrul expozitiei “Black Sea Defence & Aerospace”.

Ejder Yalçın 4×4 este un vehicul de lupta dinamic, agil, modular, versatil, usor de intretinut si cu cheltuieli de mentenanta reduse, avand un grad ridicat de protectie balistica, inclusiv protectie la explozie de mine, in toate conditiile de mediu si pe orice tip de teren.

 Avand o capacitate de sarcina utila de pana la 4 tone si capabilitatea de a integra diverse tipuri de arme, Ejder Yalçın 4×4 este o platforma ideala pentru diverse aplicatii, cum ar fi „recunoastere”, „comanda si control” si „securitate nationala”.

Speram ca autoritatile romane sa ne considere un partener de nadejde in producerea de vehicule militare performante, care sa indeplineasca atat cerintele partii romane, cat si ale altor tari. In viitor, speram la o colaborare mai stransa cu industria romaneasca de armament”, a declarat Engin Aykol, Director General Nurol Makina ve Sanayi A.S..

Ejder Yalçın 4×4 are un sistem de suspensie total independent in toate rotile, caracteristica indispensabila la toate vehiculele de teren. Autonomia si versatilitatea fiecarei anvelope ii confera o mai buna stabilitate, siguranta la condus, inclusiv in zonele montane. Capacitatea suplimentara de incarcare si de extensie ofera vehiculului posibilitatea sa fie reconfigurat ca o platforma potrivita pentru a incorpora necesarul de tehnica militara si armament.

De asemenea, poate fi configurat ca o suita de vehicule cu aceleasi subsisteme si poate fi reconfigurat ca vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de aparare antiaeriana,  ca arma anti-tanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanta blindata, ceea ce reduce cheltuielile logistice.  Motorul puternic cu cuplu de torsiune foarte mare ii confera o agilitate extraordinara, lucru extrem de important la vehiculele de lupta.  Spre deosebire de alte companii, Nurol Makina ve Sanayi A.S. creaza si produce propriul sasiu pentru vehiculele sale militare.

De aceea, Ejder Yalçın 4×4 are cel mai dezvoltat si optimizat sasiu, ceea ce permite utilizarea excelenta a capacitatilor sale tactice si tehnice, in toate conditiile de teren.  Sasiul si caroseria sunt monobloc. Robustetea sasiului ofera protectie ridicata echipajului in cazul exploziilor.  Ofera protectie balistica completa Vehiculul este certificat in concordanta cu standardele internationale si asigura protectie balistica completa. Nivelul de protectie integrala ridicat este o caracteristica unica a  vehiculului. Acesta a fost conceput astfel incat sa-si mentina toate capabilitatile operationale si tactice, avand in vedere ca kiturile de armament adaugate ca sarcina suplimentara pe alte vehicule le diminueaza mobilitatea si agilitatea.

Compania Nurol Makina ve Sanayi A.S a dezvoltat cateva solutii similare de vehicule – impotriva dispozitivelor explozive improvizate, a minelor, a munitiei de infanterie si impotriva trecerii frauduloase a frontierei. Vehiculul cu statii de armament adaptabile, cu cuplu de torsiune ridicat si autonomie ridicata este o solutie fiabila pentru amenintarile teroriste,  dar si o garantie a securitatii pentru cetateni.

Ejder Yalçın 4×4 a salvat multe vieti in urma atacurilor cu dispozitive explozibile improvizate si cu mine antipersonal, fapt ce poate fi atestat atat prin certificarile internationale, cat si prin operatiunile militare la care a fost folosit.Dispozitivul de lupta face fata cu brio la diferente mari de temperatura (de la -32 grade Celsius, la + 49 grade Celsius), dar poate fi customizat si pentru conditii climaterice mai dificile.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.