INTERVIU – Catrinel Hagivreta, MEDIjobs: Majoritatea antreprenorilor sufera de sindromul “copilului perfect” INTERVIU – Catrinel Hagivreta, MEDIjobs: Majoritatea antreprenorilor sufera de sindromul “copilului perfect”
Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager al MEDIjobs a aceptat propunera THE TRENDS și ne-a răspuns la câteva întrebări despre businessul pe care îl conduce... INTERVIU – Catrinel Hagivreta, MEDIjobs: Majoritatea antreprenorilor sufera de sindromul “copilului perfect”

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager al MEDIjobs a aceptat propunera THE TRENDS și ne-a răspuns la câteva întrebări despre businessul pe care îl conduce astăzi și nu numai. Ce am reușit noi să aflăm de la ea? Informații în exclusivitate pentru voi…

 1. Cum a luat nastere proiectul MEDIjobs si care este povestea din spatele infiintarii primei platforme online de recrutare din domeniul medical?

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager MEDIjobs: Proiectul MEDIjobs a luat nastere asa cum se intampla cu majoritatea start-up-urilor, cand m-am confruntat direct cu probleme de recrutare al personalului medical.

Abundenta de aplicanti necalificati, o parte din acestia chiar fara studii medicale, aplicau la joburile clinicii noastre stomatologice, iar acest lucru se traducea prin foarte mult timp pierdut, cautand prin zeci sau sute de aplicanti nepotriviti, sau in cel mai rau caz, imposibilitatea de a identifica aplicantii relevanti.

Catrinel Hagivreta

Majoritatea antreprenorilor sufera de sindromul “copilului perfect” cand vine vorba de business-ul lor

 1. Care au fost cele mai dificile aspecte legate de dezvoltarea platformei si cum le-ati depasit?

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager MEDIjobs: Majoritatea antreprenorilor sufera de sindromul “copilului perfect” cand vine vorba de business-ul lor. Ne dorim sa dezvoltam platforma perfecta, cu o multitudine de functionalitati, cu cel mai frumos si complex design si care sa raspunda tuturor nevoilor clientilor. Acest lucru, evident, nu este posibil sau daca este posibil, dureaza foarte mult si riscul este foarte mare.

De aceea, intr-un moment de cumpana si dupa cateva luni de lucru, a trebuit sa spunem “Stop” si sa lansam rapid platforma in forma V1, care sa raspunda nevoilor basic ale clientilor: publicarea unui job si crearea unui CV. La 6 luni dupa acest moment, am lansat imbunatatita, care a fost mult mai bine primita de o comunitate deja bine formata de cateva mii de specialisti si companii medicale.

 1. Care este suma investita in proiectul MEDIjobs?

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager MEDIjobs: Investitia facuta atinge suma de aproximativ 45.000 euro, suma fiind mai ales folosita la dezvoltarea si optimizarea platformei online. Lansarea oficiala a primei platforme online de recrutare in domeniul medical, MEDIjobs, a avut loc in luna martie. Ne dorim cresterea vizibilitatii MEDIjobs in comunitatile medicale din tara punand accent pe cele mai mari centre universitare din Romania.

 1. Din cate persoane este formata echipa MEDIjobs si la cati angajati se asteapta compania sa ajunga in doi ani?

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager MEDIjobs: In momentul de fata echipa MEDIjobs este formata din 6 membri, la care se adauga  9 colaboratori externi pe zona editoriala. Cele 6 persoane care formeaza nucleul MEDIjobs sunt fratele meu, George Hagivreta-Fondator & Managing Partner, Sebastian Lüba-Content Strategist, Mihnea Manea-Sales Development Representative, Flavia Guez-Event Manager si Pierre Guez-Contributor, alaturi de mine.

Insa, in urma cererilor venite din partea companiilor cu care lucram, dezvoltarea Departamentului de Customer Service a devenit o necesitate. Se pune astfel accentul pe consolidarea relatiilor de durata cu partenerii corporate.

Astfel ne dorim ca oamenii responsabili de relatia cu companiile sa stie, in orice moment, numele persoanei de contact, care sunt nevoile de recrutare anuale, care sunt problemele intampinate si mai ales, sa cunoasca la nivel profesionist cultura organizationala a companiei, astfel incat candidatii directionati catre acestea sa corespunda atat pe postul ales, cat si in cadrul echipei.

Catrinel Hagivreta si George Hagivreta

Catrinel Hagivreta si George Hagivreta

 1. Cu câte clinici ați realizat parteneriate până în prezent si cum poate o companie medicala sa isi posteze anunturile pe MEDIjobs. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze?

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager MEDIjobs: Avem peste 300 de companii medicale in platforma MEDIjobs, in timp ce zilnic crestem cu o medie de 15-20 de noi CV-uri. Pasii postarii unui anunt sunt foarte simpli si intuitivi. Odata creat profilul, publicarea anuntului se face completand cateva campuri obligatorii pentru ca functia de matching automat cu candidatii din platforma sa poata functiona.

Primul anunt este Gratuit, ulterior, in functie de planurile de recrutare al companiei, se face achizitia unui pachet de anunturi cu valabilitate un an.

 1. Serviciile MEDIjobs sunt gratuite pentru aplicanti?

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager MEDIjobs: Asa este, pentru aplicanti nu exista niciun cost in platforma. Diferenta pe care MEDIjobs o face astazi este ca noi ne cunoastem oamenii si companiile din platforma. Stim care sunt nevoile lor si acestea sunt focusul nostru principal zi de zi, astfel incat sa putem conecta “persoana potrivita cu jobul potrivit”.

Datorita acestei abordari personalizate, candidatii chiar ne recomanda sa luam legatura cu anumite companii pentru a le convinge sa publice oportunitati de cariera in platforma. Astfel, raspundem nevoilor candidatilor si companiilor in acelasi timp.

 1. Exceptand faptul ca este o platformata nisata pe domeniul medical, care sunt instrumentele care diferentiaza MEDIjobs de alte platforme de recrutare disponibile in Romania?

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager MEDIjobs: Misiunea MEDIjobs este să ajute conectarea persoanei potrivite cu jobul potrivit. Gradul de relevanță înalt al candidaților și aplicanților la post este obiectivul nostru principal.

Una dintre modalitățile prin care ne-am propus să facem acest lucru este să le oferim candidaților oportunitatea de <a trage cu ochiul> în cadrul companiilor, astfel încât să ia contact cu cultura organizației înainte de a lua decizia de a aplica.

Astfel în premieră în România și în rând cu piețele de recrutare occidentale, candidații  pot face turul video al clinicilor, sălilor de operații și al aparaturii medicale înainte de a aplica! Practic, aplicanții pot vedea sălile în care urmează să lucreze, aparatura medicală și mai ales echipa în cadrul căreia va putea lucra, cu ajutorul unui video-tour disponibil în cadrul platformei MEDIjobs, înainte de a decide să aplice pentru post. 

 1. Cati medici/personal medical s-au angajat pana in prezent prin intermediul MEDIjobs, aveti o astfel de statistica?

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager MEDIjobs: Facem periodic sondaje de opinie atat in randul candidatilor, cat si al companiilor si putem spune ca reusim in majoritatea cazurilor sa conectam macar 3-5 aplicanti relevanti cu postul publicat. Ne mandrim cu acesta realizare, avand in vedere ca suntem de doar 8 luni pe piata.

Din partea companiilor am primit feedback-ul ca 80% din persoanele care aplica la un job sunt chemati la interviu, iar acest indicator sustine cel mai important mesaj pe care ne dorim sa il transmitem despre MEDIjobs: gradul inalt de relevanta al aplicantilor la joburi. Candidatii sunt cei care ne ajuta sa crestem foarte mult si rapid prin recomandari.

Exista in comunitatea specialistilor medicali acest fenomem de a ajuta care probabil este o extensie a profesiei lor, in viata de zi cu zi. Fara a avea un sistem de referral bine conturat, comunitatea noastra creste zilnic datorita acestui fapt.

 1. Cate CV-uri si Companii medicale estimati ca vor fi disponibile pe MEDIjobs in urmatorii doi ani?

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager MEDIjobs: In doar 8 luni de activitate am depasit targetul setat pentru primul an de functionare, si anume: 5000 de candidati si 150 de companii. Pana in prezent, MEDIjobs insumeaza 4600 de candidati si peste 300 de companii. Suntem increzatori ca in doi ani de zile vom depasi 15000 de candidati si 600 de companii.

 1. Cum se vede mediul de afaceri din Romania, prin prisma fondatoarei MEDIjobs?

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager MEDIjobs: Mediul de afaceri din Romania este unul pozitiv. Si putem afirma acest lucru in contextul in care suntem expusi la piete externe prin prisma altor business-uri. Astfel putem spune cu toata convingerea ca Romania face pasi importanti pentru atragerea investitorilor straini in tara.

Piata medicala este una dintre cele mai dinamice, in sens pozitiv, atat din punctul de vedere al numarului in crestere al pacientilor care se informeaza din ce in ce mai mult si isi aleg corect furnizorul de servicii medicale,  cat si din punctul de vedere al companiilor, care se dezvolta in toata tara. Mai mult decat atat, avem solicitari pentru extinderea pachetelor de recrutare din partea companiilor care depun eforturi valoroase pentru atragerea candidatilor relevanti.

 1. In ce alte proiecte mai sunteti implicata?

Catrinel Hagivreta, Fondator & General manager MEDIjobs: Aditional proiectului MEDIjobs, gestionez si alte business-uri in domeniul medical. Unul dintre ele este compania Smart Practice, o companie de distributie de consumabile medicale care organizeaza cursuri pentru medici.

De asemenea, sunt unul dintre membri fondatori ai Asociatiei Dental Office Managers, prima asociatie din Romania care are drept obiectiv sistematizarea proceselor de management din cadrul unei clinici stomatologice. Scoala Dental Office Managers este un proiect de suflet, care in doi ani de la infiintare si a atras 170 de manageri certificati.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.