New Trends: Tips & Tricks – Cum poți refolosi șosetele? New Trends: Tips & Tricks – Cum poți refolosi șosetele?
Dacă tocmai ai făcut ordine în sertarul cu lenjerie, iar în fața ta se află o grămadă de șosete vechi sau desperecheate, primul gând... New Trends: Tips & Tricks – Cum poți refolosi șosetele?

Dacă tocmai ai făcut ordine în sertarul cu lenjerie, iar în fața ta se află o grămadă de șosete vechi sau desperecheate, primul gând care îți vine în minte este probabil să le arunci. Înainte de a face asta, mai gândește-te o dată, pentru că există o sumedenie de moduri în care le poți refolosi. Ciserom te învață cum! 

Șoseta distractivă 

Cel mai simplu mod de a refolosi o șosetă este să o transformi într-o cârpă pentru praf. Pentru că poți, însă, să ceri mai mult de la o șosotă, cu puțină îndemânare și imaginație, o poți transforma într-o jucărie amuzantă și originală. O versiune foarte simplă este mingea umplută cu mărgele sau orez.

Taie aproximativ jumătate din partea superioară a unui ciorap lung Ciserom, umple-l și coase deschizătura. La fel de simplu este să confecționezi un șarpe. Tot ce trebuie să faci este să tai vârfurile a minim 5 șosete, să le coși una de cealaltă, sa le umpli cu vată și gata! Ca să fie mai distractiv, folosește șosete diferit colorate, cu dungi sau cu buline!

Șoseta protectoare

Poți refolosi o șosetă pentru copii care a rămas fără pereche ca husă pentru telefonul tău. Îți va proteja telefonul în geantă de obiectele ascuțite sau dure. Dacă te simți creativ, decoreaz-o cu nasturi colorați sau câteva fundițe ori paiete.

Pentru protecția mâinilor, poți să îți confecționezi o pereche de mănuși fără degete. Nu trebuie decât să tai vârful ciorapului și să faci o gaură în călcâi pentru degetul mare. Dacă știi să coși, poți face și un tiv simplu. Foarte simplu de realizat sunt și elasticele pentru prins părul.

Șosetele de copii de la Ciserom sunt cele mai potrivite pentru acest proiect. Taie ciorapul astfel încât să obții unul sau mai multe inele din material textil. După ce la rulezi, nimeni nu își va da seama că acestea provin de la o șosetă!

Păstrează șosetele vechi pentru o eventuală mutare. În ele poți pune obiectele mai fragile precum ochelarii de soare, bijuteriile sau chiar paharele de cristal. Fă un nod sau folosește șosete lungi pe care le poți rula de două ori în jurul paharului, procedură care va asigura mai multă protecție. Adăuga o etichetă pe partea exterioară a ciorapului, astfel încât să îți amintești ce este în interior.

Șoseta decorativă

Coase o pătură, un covor din ciorapi cu imprimeuri haioase sau realizează suporturi pentru plante aromatice, pe care le poți pune în dulapuri și sertare pentru un miros delicat care va persista luni de zile. La fel de creativ este să îți faci suporturi pentru produsele cosmetice. Agață șosetele pe interiorul ușii dulăpiorului cu oglindă din baie și câștigă astfel spațiu de depozitare.

Șoseta naturistă

Folosește o șosetă umplută cu orez sau grâu pentru crampele musculare. Pune-o în cuptorul cu microunde timp de un minut împreună cu un pahar de apă, care va furniza umezeala necesară. În lipsa apei, pachetul poate lua foc sau se poate usca excesiv după utilizări repetate. Pune-l în jurul gâtului sau oriunde ai dureri musculare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.