Laptopurile, tabletele și PC-urile, la cel mai mic nivel din 2011 Laptopurile, tabletele și PC-urile, la cel mai mic nivel din 2011
Industria de consumer electronics a primit o lovitură destul de puternică în primele trei luni ale acestui an. Potrivit unui raport al companiei de... Laptopurile, tabletele și PC-urile, la cel mai mic nivel din 2011

Industria de consumer electronics a primit o lovitură destul de puternică în primele trei luni ale acestui an. Potrivit unui raport al companiei de cercetare de piață Canalys, în primul trimestru al lui 2016, vânzările de PC-uri – în această categorie fiind incluse desktopurile, notebookurile, tabletele și dispozitivele 2-în-1 – au atins pragul de 101 milioane de unități, cu 13% sub numărul gadgeturilor vândute în perioada similară a anului trecut.

Totodată, acest număr marchează cel mai mic nivel al vânzărilor acestei categorii de device-uri din ultimii 5 ani.

Cu toate că Apple este lider al livărilor pe acest segment, compania s-a confruntat cu o scădere a volumului cu 17 procente, până la 14 milioane de unități. Lenovo s-a situat pe locul secund, cu doar 25.000 de unități sub cele vândute de Apple.

“Piața globală de PC-uri a avut în început slab în 2016 iar viitorul nu pare deloc a fi unul mai bun. Avântul luat de tablete este o amintire, iar piața este matură. Dacă producătorii nu vor veni cu o serie noi de inovații, declinul acestei piețe va continua”, spun analiștii Canalys citați de presa internațională.

FacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedInWhatsApp

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *