Gaming-ul, o pasiune care nu se uită Gaming-ul, o pasiune care nu se uită
Recunosc. Nu sunt un gamer hardcore, însă, atunci când vreau să joc, aleg gaming-ul pe PC. E mai simplu, iar experiența este mult mai... Gaming-ul, o pasiune care nu se uită

Recunosc. Nu sunt un gamer hardcore, însă, atunci când vreau să joc, aleg gaming-ul pe PC. E mai simplu, iar experiența este mult mai interesantă decât cea de pe consolă. Cel puțin pentru mine.

Recent, am primit propunerea de a testa un PC de gaming tunat ca la carte și cu o carcasă BitFenix Phenom Micro-ATX (Nvidia Edition). Iar pentru mine a fost de-ajuns să trec într-o săptămână prin câteva jocuri pentru a (re)descoperi farmecul gaming-ului pe PC.

Nu mai deschisesem un joc de ceva vreme, iar singurul pe care îl mai aveam instalat pe un laptop era Command & Conquer Generals. Acum câțiva ani jucam săptămânal FIFA și Need for Speed, însă lucrurile s-au mai schimbat pe parcurs.

Așa că m-am bucurat ca un copil când am jucat, câteva zile la rând, Need for Speed, Just Cause 3, Team Fortress 2, Tom Clancy, Rise of the Tomb Rider și Call of Duty: Black Ops III. Nu o să vă dau detalii despre aceste jocuri, sunt sigur că le știți și voi și poate chiar le jucați zi de zi. Pentru mine a fost destul de interesant să văd că grafica jocurilor s-a schimbat mult, iar un monitor de calitate poate face experiența de joc mult mai plăcută.

gaming (7)

Revenind la jocuri, vreau să amintesc, totuși, că Rocket League m-a impresionat cel mai mult. Vorbim de un joc futuristic (action-sport) în care poți juca fotbal cu mașini tunate. Ușor de condus, jocul este haios și te prinde destul de repede. Mi-am dat seama de asta abia după câteva ore de joc și câteva zeci de goluri care mai de care mai interesante. Cât despre Need for Speed, după două zile de joc, garajul meu avea patru mașini tunate full și gata de orice cursă.

Și da. De data asta, totul a fost mult mai ușor cu GeForce Experience (GFE), o aplicație gratuită pentru utilizatorii de sisteme cu plăci grafice GeForce menită să ofere cea mai bună experiență de gaming prin detectarea hardware-ului deținut și ajustarea setărilor în jocuri până la un nivel optim. Cu 2-3 click-uri am putut să joc orice joc instalat în PC, la setări optime.

gaming (5)

Altfel spus, nu trebuie să-ți mai faci griji nici de căutarea pe internet a driverelor noi pentru jocuri – ele fiid disponibile tot în GFE. Tu trebuie să dai doar install când îți apare o notificare cu noul driver pentru jocul X sau Y. Simplu, nu?

Ce am mai observat? Că grafica în gamingul de PC este mult superioară celei de pe console, iar căștile și mouse-ul de la Razer sunt senzaționale. În plus, tehnologia G-Sync de pe monitoare ajută în acest sens. Eu am avut un ROG SWIFT PG278Q de la Asus, monitor care integrează tehnologia NVIDIA G-SYNC pentru a oferi cele mai dinamice, mai fluide și mai uimitoare efecte grafice.

După o săptămână în care mi-am testat abilitățile de lunetist, șofer, fotbalist, strateg… recunosc că gaming-ul m-a prins din nou și, bineînțeles, că este mult mai plăcut atunci când ai tehnologia potrivită la îndemână. Altfel spus, ai nevoie doar de un sistem performant echipat cu placă grafică GeForce, dar și de accesorii de calitate pentru a te rupe câteva ore de cotidian. Față de cum ne aminteam noi gaming-ul de pe vremuri, acum totul chiar devine simplu. Și nu trebuie să ai prea multe cunoștințe tehnice ca să te bucuri de un joc.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.