Ce culoare te face fericit? Ce culoare te face fericit?
Trendurile se schimbă de la an la an, iar renumitul Institut Pantone a anunţat, recent, că tendințele în modă sunt spre culori tot mai... Ce culoare te face fericit?

Trendurile se schimbă de la an la an, iar renumitul Institut Pantone a anunţat, recent, că tendințele în modă sunt spre culori tot mai vii, desemnând roz-cuarţ şi albastru-seren culorile anului 2016. Iar acest lucru nu se întâmplă doar în fashion. Cu toate că statisticile arată că ne zugrăvim casa o dată la 10 ani, iar 70% alegem alb pentru pereții noștri, tot mai mulți românii au devenit “îndrăzneți” și au ales să își facă viața mai colorată. Cum? Simplu. Și-au zugrăvit pereții camerelor cu tot felul de culori și modele trăznite pentru a vedea „viața în roz”.

Specialiștii în psihologie sunt de părere că oamenii văd viața într-un mod pozitiv atunci când au culoare în ea. Aceștia susțin că fiecare dintre noi are un spectru personal al culorilor preferate şi al culorilor nesuferite. Ca şi consecinţă coloritul mediului care ne înconjoară influenţează dispoziţia noastră. Astfel, noi am ales să vă spunem, pe scurt, câteva „povești” despre culori și despre influența lor, dar și care sunt argumentele pentru a zugrăvi mai des și … nu în alb.

Vă sugerăm ca la alegerea culorilor în încăpere să încercați să combinați tonurile care vă reprezintă cel mai bine caracterul, în acest fel veți crea un mediu în care să vă simţiți confortabil şi … ca acasă. Trebuie, totuși, să luaţi în calcul culorile predominate din încăpere, fie că e vorba de mobilier, parchet sau accesorii, şi să le armonizaţi-le cu culoarea pereţilor pentru a crea un stil echilibrat. Puteţi folosi chiar două sau chiar trei nuanţe diferite, dacă luăm în calcul şi tavanul, pentru a da un plus de personalitate şi a asigura o trecere fluidă de la o cameră la alta.

Albastrul este adesea folosit pentru decoruri cu tentă marină, dar desigur este mult mai versatil de atât. Vă sfătuim să îl folosiți în combinații subtile, luminoase, și puteți să creați, astfel, o atmosferă calmă și elegantă.

Dacă sunteți mai îndrăzneți și, totuși, optați pentru un stil clasic, rupeți monotonia cu un accent de culoare care va pune în valoare întregul decor.

În același timp, renunțați la alb și înlocuiți-l cu tonuri calme în combinații armonioase, pentru o atmosferă relaxată, dar cu personalitate.

Luați aminte că galbenul este vedetă în orice combinație. O culoare solară, plină de energie, galbenul dă luminozitate și poate fi combinat cu ușurință cu tonuri închise, contrastante.

Cei ce vor „la vie en rose” trebuie să știe că tonurile de roz – de la fucsia, la roz pal – creează un punct de impact sau, după caz, de echilibru, înlocuind cu succes albul în contrast cu culorile reci.

La modă sunt și tonurile stinse de oranj, ocru și verde în combinație cu accente de texturi naturale – lemn, piele, ratan, in.

Noi vă recomandăm să evitați stereotipul roz – bleu pentru camerele copiilor și îndrăzniți să folosiți culori mai tari, de mare efect, potrivite pentru orice etapă a copilăriei.

Cu toți trebuie să mizăm pe creativitate, în condițiile în care văruitul a devenit, astăzi, „floare la ureche” și nu mai avem nevoie de o planificare cu șase luni înainte. Doar de vopsea, pensule, perii și role (trafaleți) potrivite și, bineînțeles, de bună dispoziție. Spor la treabă!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.