Travel Trends: Top 10 destinații pentru city break-uri în luna martie Travel Trends: Top 10 destinații pentru city break-uri în luna martie
Românilor le place să meargă în excursii de scurtă durată, iar luna martie nu face excepție atunci când vine vorba de city break-uri, iar... Travel Trends: Top 10 destinații pentru city break-uri în luna martie

Românilor le place să meargă în excursii de scurtă durată, iar luna martie nu face excepție atunci când vine vorba de city break-uri, iar destinațiile principale pe care românii le preferă pentru city break-uri sunt Berlin, Istanbul și Budapesta, după cum arată datele Tripsta[1].

Pe măsură ce vremea devine tot mai caldă și călătorilor le vine din nou cheful de drum, românii aleg pentru city break-urile primei luni de primăvară destinații precum Berlin, Istanbul sau Budapesta.

În martie, cel mai popular week-end pentru o scurtă călătorie a fost cel din perioada 4-8 martie. Având în vedere că Ziua Femeii este celebrată pe 8 martie, este posibil ca bărbații să fi ales să le ofere drept cadou femeilor pe care le iubesc un city break care să marcheze ocazia.

Care sunt destinațiile pentru city break-uri?

Topul 10 al destinațiilor pentru city break-uri în luna martie este dominat de locații aflate în afara țării, precum Roma, Praga, Lisabona, Geneva, Atena sau Hanovra, care se alătură destinațiilor deja menționate. Cu toate acestea, pe lista locurilor pe care românii aleg să le viziteze în acest început de primăvară se află și o destinație autohtonă, Cluj.

În ceea ce privește distanța până la locul ales pentru călătorie, românii par să prefere city break-urile în Europa, așa cum indică și topul 10 al destinațiilor alese.

Atunci când vine vorba de city break-urile rezervate pentru luna martie, valoarea medie a unui zbor cu avionul este de 210€. Biletul cel mai ieftin achiziționat pentru un city break în martie este de 18€ și are ca destinație orașul București.

Pe de altă parte, zborul cel mai scump asociat cu un city break a costat 1.200€ și are ca destinație însorita Jamaică, respectiv orașul Kingstone.

Cine merge în city break în martie?

Majoritatea celor care și-au rezervat city break-uri în martie sunt bărbați, deși și numărul femeilor care au decis să facă o scurtă călătorie pe parcursul lunii curente este semnificativ. Vârsta medie a celor care au ales city break-uri în martie este de 40 de ani.

Cele mai multe dintre rezervările făcute de călătorii români au fost realizate de pe computer de tip desktop (90%), în timp ce 10% au fost făcute de pe dispozitive mobile care au utilizat website-ul mobil al Tripsta sau  aplicația mobilă iOS a companiei.

Deși city break-urile sunt călătorii scurte, acest lucru nu înseamnă că planificarea lor este făcută în grabă. Românii care aleg să meargă în călătorii scurte de acest tip își fac rezervările cu 49 de zile înainte de data plecării și își programează zborurile pentru deplasări cu durata medie de cinci zile.

Atunci când e vorba de selectarea linei aeriene, utilizatorii români ai Tripsta au preferat, pentru călătoriile din martie, în principal Tarom, urmat de Air Berlin, Turkish Airlines, Alitalia sau Ryanair.

——————————————————————————————————

[1] Datele Tripsta se referă la rezervările pentru city break-uri pentru perioadele de sfârșit de săptămână sau week-end-uri extinse realizate de călătorii români prin intermediul agenției în perioada 1 ianuarie – 15 martie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.