Omul care a dezvoltat “imperiul” Zara la nivel local, recrutat de Dascălu pentru un nou proiect la Timișoara Omul care a dezvoltat “imperiul” Zara la nivel local, recrutat de Dascălu pentru un nou proiect la Timișoara
Mihai Cioltea este noul șef al proiectului multifuncţional Openville, pe care grupul Iulius – condus de omul de afaceri Iulian Dascălu – îl dezvoltă,... Omul care a dezvoltat “imperiul” Zara la nivel local, recrutat de Dascălu pentru un nou proiect la Timișoara

Mihai Cioltea este noul șef al proiectului multifuncţional Openville, pe care grupul Iulius – condus de omul de afaceri Iulian Dascălu – îl dezvoltă, în prezent, în proximitatea Iulius Mall Timişoara.

Astfel, Cioltea, care a ocupat, timp de aproximativ opt ani, poziţia de director de expansiune al grupului Inditex, pentru ţări precum România, Bulgaria, Rusia şi Kazahstan, va coordona întreaga dezvoltare a ansamblului urbanistic Openville.

Grupul Iulius investeşte peste 220 milioane de euro în acest proiect multifuncţional de regenerare urbană care va include funcţiuni multiple, precum office clasa A, retail, parc şi entertainment.  Investiţia reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării, fiind al doilea proiect de tip mixt din portofoliul companiei, după ansamblul urbanistic Palas Iaşi.

Construcţia Openville a început în luna septembrie a anului trecut, cu lucrările la o primă clădire de birouri, de 18.000 metri pătrați. Imobilul United Business Center 2 va fi finalizat în toamna acestui an, printre chiriaşi numărându-se Ness Software Engineering Services şi policlinica REGINA MARIA.

Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 metri pătrați, iar Iulius Mall Timişoara va fi parte integrată. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, dezvoltată sub brandul United Business Center, care va include şapte imobile, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 metri pătrați închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România (155 metri şi 27 de etaje).

OpenVille-Ensemble-2Pe segmentul de retail, Openville va aduce un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, 15 săli de cinema, o zonă de fresh market, patru săli pentru evenimente, cel mai mare loc de joacă şi alte opţiuni pentru petrecerea timpului liber. În plus, timişorenii vor avea la dispoziţie şi cel mai mare parc suspendat din România, spaţiu verde de peste 55.000 metri pătrați.

Prima fază de dezvoltare va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 şi va cuprinde 80.000 metri pătrați de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 metri pătrați, în funcţie de cerinţele pieţei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.