New Trends: PRIMORDIAL, cel mai nou și complex program de wellbeing New Trends: PRIMORDIAL, cel mai nou și complex program de wellbeing
Începând din luna mai, românii își pot lua și o altfel de vacanță la munte. Astfel, pe lângă relaxare, cei care aleg în loc... New Trends: PRIMORDIAL, cel mai nou și complex program de wellbeing

Începând din luna mai, românii își pot lua și o altfel de vacanță la munte. Astfel, pe lângă relaxare, cei care aleg în loc de o vacanță individuală un boot camp dedicat pot beneficia, în același timp, și de avantajele unui program complex de wellbeing ce însumează nutriție inteligentă,  antrenamente, slăbit sustenabil, sănătate, armonizare și dezvoltare personală.

În urma unui studiu îndelungat în paleoantropologie, psihologie și nutriție, Nick Teodorescu, trainer și autor al blogului de lifestyle sănătos Nick-Teodorescu.eu, a lansat în luna martie Primordial Program, unul dintre cele mai complexe și puternice programe de wellbeing și transformare integrativă existente la ora actuală în România.

“Cei peste 10 ani de studiu, dedicare și experiență, dar mai ales numeroasele solicitări venite din partea cititorilor interesați de propria sănătate și de o viață mai bună, ne-au determinat pe mine și pe Mădălina Rascarache, partenera mea în această inițiativă, să trecem la un nivelul superior și să ne implicăm, în acest sens, total, cu toate cunoștințele, resursele și energia noastră în a le oferi acestor oameni ajutorul de care au nevoie pentru a face o schimbare pozitivă în viață. Din păcate, în acest moment asistăm deseori la situații în care transformările corporale nu mai sunt neapărat benefice și sănătății, mulți oameni punând mai mare accent pe procesul de slăbire rapid decât pe o transformare sustenabilă, pe termen lung. De asemenea motivația și încrederea oamenilor în forțele proprii a devenit din ce în ce mai scăzută și, de cele mai multe ori, bolile grave nu mai pot fi vindecate doar cu suport medicamentos, psihicul având și el un rol esențial în depășirea unor astfel de momente”, spune Nick Teodorescu.

Primordial Program este un program educațional complex care are ca durată 21 de zile, împărțite în două etape: primele 7 zile se vor desfășura sub forma unor tabere (boot camps), prima ediție având loc între 20-26 mai într-o atmosferă montană, feerică, la Fundata, jud. Brașov.

În următoarele 14 zile de după încheierea taberei se va pune în practică, în mediul privat al participanților, tot ceea ce s-a învățat în primele 7 zile, având la dispoziție materiale consistente și detaliate, un protocol (ghid) precis de nutriție, mișcare și, în general, de stil de viață, beneficiind, în plus, de susținere și consiliere continuă din partea trainerilor programului.  

În ceea ce privește cele 7 zile petrecute în tabără, participanții vor mânca în exclusivitate hrană crudă, proaspătă, atât preparate “solide”, cât și smoothie-uri, sucuri și shot-uri energizante și pline de nutrienți, punându-se accentul pe ingrediente bogate din punct de vedere nutritiv și cu rol purificator, cu scopul de a curăța, oxigena și energiza organismul, pentru o funcționare optimă și cu eficiență maximă.

Tania Bordianu (2)De asemenea, vor avea loc workshop-uri și demonstrații de gătit, unde participanții vor învăța practic cum se prepară rapid cea mai sănătoasă și gustoasă hrană.

Zilnic, se va participa la drumeții pe munte și la jocuri și activități interactive, educative și distractive, în aer liber, la antrenamente, la sesiuni de meditație, yoga, respirație și relaxare susținute de Tania Bordianu (foto), un instructor cunoscut din domeniu, la seminarii de nutriție, sănătate și wellbeing susținute de creatorul programului, de invitați sau de alți membri ai echipei, la grupuri de dezvoltare personală și grupuri de discuții.

În ultima seară petrecută în tabără se va organiza un foc de tabără și o petrecere cu meniu surpriză. Acestea sunt, în linii mari, activitățile principale cu care participanții se vor ocupa în tabără. În plus, participanții vor avea parte și de alte surprize plăcute.

De asemenea, cele 21 de zile de program efectiv vor fi precedate de alte 7 zile în care, urmând indicațiile scrise (transmise în format electronic), participanții își vor putea pregăti corpul și mintea pentru o adaptare mai ușoară la schimbările pozitive survenite în cadrul taberei.

Prin ce diferă Primordial față de alte programe existente pe piață?

Spre deosebire de alte tabere existente în acest moment pe piață, Primordial este un program creat în scopul de a avea efecte de durată, pe termen lung. În România mai există programe relativ similare cu al nostru, care, însă, nu fac  altceva decât un simplu detox sau o ușoară reîncărcare a bateriilor”, fără efecte pe termen lung. Decât nimic, este bine și atât, dar, cu siguranță, nu suficient. Noi nu ne mulțumim cu atât de puțin și, de aceea, mergem mult mai departe”, a mai adăugat Nick Teodorescu.

Potrivit acestuia, în cele 7 zile de tabără participanții vor învăța exact ceea ce trebuie să facă pentru a-și schimba stilul de viață astfel încât să devină mai sănătoși, mai motivați să facă o schimbare pe termen lung, și, de asemenea, mai împliniți și mai împăcați cu ei înșiși și cu cei din jur, urmând ca în cele 14 zile post-tabăra să poată continua să pună în practică totul, sub atenta supravegherea a trainerilor Primordial, având la dispoziție materiale consistente și detaliate, un protocol (ghid) precis de nutriție, mișcare și, în general, de stil de viață.

Astfel, după cele 21 de zile de program, participanții vor avea integrat, la nivel fizic și mental, noi obiceiuri și un nou stil de viață, profund benefic și ușor de susținut, de către ei înșiși, fără intervenția sau ajutorul altcuiva, pentru tot restul vieții.

Prima ediție a programul Primordial este realizată cu sprijinul Solaris Plant, Froothie România, Raw Boost, Mediteranea, Trio Verde, Vagonul cu Sucuri, El-Dor Plant, Aqua Carpatica și Asociația Vegetarienilor din România.

Nick TeodorescuNick Teodorescu a creat programul holistic Primordial în urma studiului aprofundat, de peste 10 ani de zile, în domeniile nutriției, antropologiei, psihologiei, spiritualității și dezvoltării personale.

Este trainer autorizat, psiholog și absolvent al unui master de psihoterapii psihanalitice. Este autor al blogului nick-teodorescu.eu, blog votat de cititori și premiat de Asociația Vegetarienilor din România ca fiind “Cel mai bun blog de lifestyle vegetarian din România” (Veg Awards 2015). De asemenea, este autorul celor mai citite articole de nutriție din țara noastră.

În prezent, studiază paleoantropologia (știința care studiază evoluția ființei umane) la Universitatea Oxford din Marea Britanie, chiar de curând finalizând un modul de curs cu tema “Originile comportamentului uman”. De asemenea, studiază psihologia pozitivă – știința fericirii, la Universitatea Berkeley, din California (SUA).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.