FamousRoses: Din grădină în sticluța de parfum FamousRoses: Din grădină în sticluța de parfum
Cu ani în urmă, bunicile noastre puneau la macerat petale de trandafir și foloseau câteva picături înainte de culcare, după îmbăiere. În ultimii ani,... FamousRoses: Din grădină în sticluța de parfum

Cu ani în urmă, bunicile noastre puneau la macerat petale de trandafir și foloseau câteva picături înainte de culcare, după îmbăiere. În ultimii ani, parfumurile home-made par să câștige din nou teren, pentru că sunt ieftine, 100% naturale și combină exact aromele care îți plac. Dacă ai o grădină plină de flori, puțin timp liber și un dram de curiozitate,  de ce să nu îți produci chiar tu parfumul?   

Cele din comerț sunt scumpe și pot avea efecte dăunătoare din cauza ingredientelor chimice, dar și a modului de preparare. Poți evita riscurile unor eventuale reacții alegice dacă optezi pentru un produs realizat de tine, acasă, din uleiuri esențiale. Nu e un procedeu complicat, nu te costă nimic, este sănătos și eco-friendly. În plus, poți experimenta cu aromele tale preferate, care te reprezintă și te pun în valoare.

FamousRoses.eu îți recomandă trandafirul Rosa Damascena, o plantă cu flori extrem de parfumate, care poate fi folosit pentru prepararea apei, a uleiului de trandafir, a aromelor sau a parfumurilor. Din acest trandafir se extrage cu 30% mai mult ulei decât din oricare alt trandafir. La maturitate planta este viguroasă, densă, extrem de floriferă și crește aproximtiv 1,5-1,8 m.

Frunzele au culoarea verde-deschis cu o tentă cenușie, iar florile de culoare roz au aproximativ 30 de petale, de unde și numele de Trigintipetala. Florile au un parfum dulceag extrem de puternic și cresc grupate în ciorchini. Trandafirul Rosa Damascena Trigintipetala înflorește abundent de la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii iunie, dar în toamnele călduroase și lungi este posibil să mai aibă un val de înflorire.

essential-oils-rose

Uleiul esențial de trandafir acționează extrem de benefic asupra problemelor legate de sensibilitatea pielii și alergiilor, întârzie procesul îmbătrânirii și redă vitalitatea pielii. Are un efect anti imflamator, anti bacterian, spasmolitic și diuretic. Revigorează inima, ficatul și stomacul și redă echilibrul dintre suflet și corp.

Dacă vrei să îl prepari, alege câțiva trandafiri de dulceata Rosa Damascena cu aromă și culoare puternică. Plantele se usucă și se toacă mărunt, apoi se pun într-un vas de sticlă și se toarnă ulei de măsline. Amestecul se lasă la macerat timp de două săptămâni la temperaturi de 20-21 de grade, apoi se strecoară prin tifon și se păstrează la loc răcoros.

Pentru parfum, pune 5 lingurițe de vodkă într-un castron, apoi adaugă maxim zece picături de ulei esențial și amestecă bine. Toarnă lichidul într-un recipient de sticlă, care se acoperă cu o folie de plastic și se lasă într-un loc întunecat și răcoros pentru 48 de ore. Apoi, adaugă o cană de apă distilată în amestecul de ulei și strecoară compoziția încă o dată prin tifon pentru a te asigura că orice impuritate a dispărut.

Bucură-te de o aromă unică, creează un parfum al cărui secret îl deții doar tu și lasă-ți imaginația să îți ghideze simțurile. Cu câțiva trandafiri Rosa Damascena, puțină răbdare și îndemânare, poți obține aroma caldă a iubirii și a pasiunii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.