Interviu EXCLUSIV! Dr. Oz: plăcerea mea vinovată e…. Interviu EXCLUSIV! Dr. Oz: plăcerea mea vinovată e….
Este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni de televiziune, autor de succes, profesor, dar mai ales, unul dintre cei mai buni medici... Interviu EXCLUSIV! Dr. Oz: plăcerea mea vinovată e….

Este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni de televiziune, autor de succes, profesor, dar mai ales, unul dintre cei mai buni medici cardiologi din lume.

Mehmet Cengiz Oz s-a născut la 11 iunie 1960 și are dublă cetățenie: turc american. S-a născut în Cleveland, Ohio, părinții săi Suna și Mustafa Oz, fiind imigranți din provincia Konya, Turcia. Mustafa Oz a obținut în 1955 o bursă care i-a permis să emigreze în Statele Unite ca medic rezident în timp ce soția sa, Suna provenea dintr-o familie înstărită din Istanbul.

Dr. Oz a urmat cursurile Tower Hill School din Wilmington, Delaware. În 1982 a absolvit Universitatea Harvard, patru ani mai târziu obținând doctoratul în medicină și masteratul în administrarea afacerilor din partea Facultății de Medicină din Pennsylvania și a Școlii Wharton.

Din 2001 predă în cadrul departamentului de chirurgie al Universității Columbia. Este și director al Institutului de medicină cardiovasculară și complementară din cadrul Spitalului Prezbiterian din New York. Totodată, Dr. Oz este autorul a peste 400 de teze de cercetări și cărți de medicină și realizează anual peste 200 de operații pe cord.

În 2008, revista Time îl clasa pe locul al 44-lea în topul „100 cele mai influente personalități”, iar revista Esquire l-a inclus în lista celor mai influenți 75 de oameni ai secolului 21.

A apărut în cadrul mai multor emisiuni The Oprah Winfrey Show în 2004 și mai târziu la Larry King Live. În 2009, Harpo Productions și Sony Pictures au lansat The Dr. Oz Show, un program de televiziune zilnic cu specific medical.

Vrei sa iei pranzul cu Dr. Oz pe 25 mai?

Dr. Mehmet Oz, unul dintre cei mai îndrăgiţi medici din întreaga lume, vine pentru prima dată în România. Pe 25 mai, la Sala Palatului din Bucureşti, celebrul medic va susţine o conferinţă dedicată stilului sănătos, în timpul căreia va dezbate subiecte legate de Health&Lifestyle şi ne va oferi sfaturi menite să ne ajute să ne îmbunătăţim viaţa. Pe site-ul oficial al evenimentului, www.droz.ro, poţi să găseşti toate detaliile legate de acest eveniment.

Până la întâlnirea cu fanii din România, i-am adresat câteva întrebări.

TheTrends.ro: Cum arată o zi din viața lui Dr. Oz din punct de vedere al dietei și al exercițiilor de fitness?

Dr. Oz: Mă trezesc la 6 dimineața, timp de 7 minute fac yoga și exerciții cu greutatea corpului (numite şi calistenice) – le puteți găsi pe www.doctoroz.com, fac un duș rapid și nu uit să îmi hidratez pielea. Apoi, beau un suc verde, de cele mai multe ori în drum spre birou, unde ajung la ora 7 și încep întâlnirile cu diverși colaboratori. Joi dimineața îmi dedic timpul consultațiilor.

Dr. OZ despre romani: „Stiu ca sunteti oameni ospitalieri si ca ati oferit lumii mari personalitati”

La micul dejun optez pentru un iaurt cu 2% grăsime, în care amestec afine, iar prima gustare a zilei constă într-o mână de nuci – fie că sunt migdale, nuci, caju, nuci Pecan.

TheTrends.ro: Sunteți un promotor al vieții sănătoase. Totuși, trebuie să aveți și o plăcere “vinovată”.

Dr. Oz: Da, câteodată, alunele sunt învelite în ciocolată.

TheTrends.ro: Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit în studenție?

Dr. Oz: Oamenii nu se schimbă pe baza a ceea ce cunosc. Se schimbă în funcție de ceea ce simt.

TheTrends.ro: Dacă ați alege acum o altă carieră, care ar fi aceasta?

Dr. Oz: Mi-aș dori să fiu un jucător profesionist de fotbal.

TheTrends.ro: În opinia dvs., care sunt cele mai importante calități pe care ar trebuie să le aibă un medic?

Dr. Oz: Un medic trebuie să arate compasiune. Orice pacient trebuie să aibă parte de puțină dragoste în viața sa.

TheTrends.ro: Ne puteți spune trei lucruri care vă aduc cele mai multe bucurii?

Dr. Oz: Familia, mâncarea excelentă și sporturile.

TheTrends.ro: Veți fi prezent la București în luna mai. Despre ce ne veți vorbi și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a ne duce viața la un alt nivel?

Dr. Oz: În calitate de chirurg cardiovascular, am învățat că oamenii se schimbă în funcție de ceea ce simt în anumite momente. Voi folosi exemple legate de practicarea sporturilor și de lupta cu kilogramele pentru a discuta pe larg despre motivele care ne împiedică să facem schimbări în viața noastră, dar și despre modul în care ne putem modifica destinul.

Sunt 5 mari reglaje la care trebuie să ne uităm și care controlează 70% din felul în care îmbătrânim. Vo vorbi despre acestea folosind imagini din show, dar și date medicale pe baza cărora audiența va putea avea o serie de repere pe care să le pună în aplicare, să le discute cu prietenii sau familia.

Totodată, voi împărtăși câteva sfaturi pe tema comunicării, lucruri pe care le-am învățat, la rândul meu, lucrând în ultimii 15 ani alături de Oprah și realizând show-ul meu.

Voi aborda și noile tendințe din mediul digital, în care influencer-ii vor modela domeniul sănătății. Sunt de părere că oamenii de bine vor găsi mereu metode pentru a veni în ajutorul comunităților pe care le deservesc. Pentru aceasta, trebuie să aibă grijă de propria sănătate. Pentru că, până la urmă, dacă nu ești sănătos, nu îți poți ajuta familia sau prietenii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.