S-a deschis “librăria fără stoc”. Îți poți tipări instant cartea aleasă! S-a deschis “librăria fără stoc”. Îți poți tipări instant cartea aleasă!
O librărie inedită s-a deschis sâmbătă în centrul Parisului. Oaspeții își pot imprima cartea aleasă în câteva minute, ceea ce este o premieră în... S-a deschis “librăria fără stoc”. Îți poți tipări instant cartea aleasă!

O librărie inedită s-a deschis sâmbătă în centrul Parisului. Oaspeții își pot imprima cartea aleasă în câteva minute, ceea ce este o premieră în Europa, informează France Presse, citată de Agrepres.

Situată în centrul istoric al Parisului, aproape de celebra universitate Sorbona, aceasta “librărie fără stoc” va permite alegerea, tipărirea instant și preluarea cărții, a explicat Presses Universitaires de France (PUF) într-un comunicat.

Prin intermediul unei ‘Espresso Book Machine’, o imprimantă robotizată pusă la dispoziție publicului, cărțile vor putea fi imprimate “în câteva minute, timpul pentru o cafea sau o întâlnire cu autorii acestora”, conform comunicatului.

Aceste cărți vor fi vândute la același preț ca într-o librarie obișnuită dar nu trebuie să depășească 850 de pagini, aceasta fiind limita tehnică impusă de imprimantă.

Cititorii pot alege dintr-un fond de carte de circa 5000 de titluri și dintre noutățile editate de PUF, dar și din multe milioane de titluri internaționale intrate în domeniul public.

Catalogul complet al cărților care pot fi achiziționate în acest mod de la noua librărie poate fi consultat pe tableta electronică înainte de a face comanda.

Creată de compania americană Xerox și operată în Franța prin programul ‘Irénéo’, ‘Espresso Book Machine’ promite să reducă în mod semnificativ costurile legate de transportul și stocarea cărților, potrivit promotorilor acestui proiect.

Acest mod de operare este deja utilizat în SUA în mai multe universități, precum și în unele librării, cum ar fi ‘McNally Jackson’ din Manhattan la New York, menționează agenția France Presse.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.