Cel mai mare operator telecom din Japonia, la prima soluție comercială NFV multi-vendor din lume cu ajutorul Ericsson Cloud Cel mai mare operator telecom din Japonia, la prima soluție comercială NFV multi-vendor din lume cu ajutorul Ericsson Cloud
Bazată pe platforma deschisă NFV a Ericsson, NTT DOCOMO – cel mai mare operator de telefonie mobilă din Japonia – lansează prima soluție comercială... Cel mai mare operator telecom din Japonia, la prima soluție comercială NFV multi-vendor din lume cu ajutorul Ericsson Cloud

Bazată pe platforma deschisă NFV a Ericsson, NTT DOCOMO – cel mai mare operator de telefonie mobilă din Japonia – lansează prima soluție comercială și multi-vendor din lume dedicată virtualizării funcțiilor de rețea (NFV).

Platforma Ericsson furnizează capacități de interoperabilitate și conectivitate pentru orice funcție virtualizată de rețea a operatorilor și SDN-urile acestora. Cu o arhitectură deschisă, soluția include o platformă de virtualizare – OpenStack-based Ericsson Cloud Execution Environment – și un orchestrator NFV – Ericsson Cloud Manager. În plus, Ericsson a furnizat și un sistem de integrare și servicii de suport, iar soluția permite implementarea unui Evolved Packet Core (EPC) virtual și multi-vendor.

Platforma deschisă NFV a Ericsson poate rula orice funcții ale rețelei și oferă performanță superioară, grad ridicat de încredere și operare, dar și capabilități avansate de mentenanță. Noul mediu virtualizat permite operatorului NTT DOCOMO să-și accelereze livrarea de noi servicii cu ajutorul unei rețele stabile și interoperabile.

„NT DOCOMO a demonstrat din nou că este lider în tehnologie la nivel mondial prin lansarea unui NFV multi-vendor,” a declarat Seizo Onoe, Executive Vice President și Chief Technology Officer la NTT DOCOMO. „Suntem extrem de încântați de acest progres și de posibilitatea de a oferi servicii îmbunătățite bazate pe o arhitectură standardizată pentru viitor.”

Ericsson (1)„Credem că experiența noastră comună în ceea ce privește platformele deschise pentru arhitecturile de rețea NFV (OPNFV) vor contribui decisiv la standardizarea rețelelor și interoperabilitatea acestora la nivel global. Vom continua să furnizăm operațiuni eficiente din punct de vedere al costurilor și administrarea flexibilă și dinamică a resurselor rețelelor”,  a spus Anders Lindblad, Senior Vice President și Head of Business Unit Cloud & IP la Ericsson.

Cele două entități colaborează și pentru standardizarea și interoperabilitatea la nivel global în ceea ce privește OPNFV, ETSI NFV și 3GPP.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.