New Trends: METAXA Cocktail Artist la București New Trends: METAXA Cocktail Artist la București
Creat pentru barmanii și iubitorii cocktailurilor din întreaga lume, proiectul METAXA Cocktail Artist Series pune în valoare calitățile excepționale ale METAXA 12 Stele,  ca... New Trends: METAXA Cocktail Artist la București

Creat pentru barmanii și iubitorii cocktailurilor din întreaga lume, proiectul METAXA Cocktail Artist Series pune în valoare calitățile excepționale ale METAXA 12 Stele,  ca bază a unor cocktailuri sofisticate.

Joi, 3 martie, în cadrul Salon Golescu, am participat și noi loc workshop-ul de mixologie susținut de André Cavalheiro, METAXA Brand Ambassador și Cocktail Artist. De la descoperiea aromelor METAXA 12 Stele, la METAXA OIA, cocktailul inspirat din culorile asfințitului din insula Santorini și până la METAXA Kiss, preparatul dedicat femeilor, invitații au descoperit versatilitatea METAXA 12 Stele.

metaxa 12 stars cocktail artist (2)André Cavalheiro, Brand Ambasador METAXA în Mare Britanie ne-a mai dezvăluit cele mai noi tendințe și secrete din capitala mondială a cocktailurilor, asa cum este considerată Londra. Printre surprizele serii s-au aflat tehnicile împrumutate din gastronomia moleculară, combinații surprinzătoare, esențele rare folosite în mixul de arome și povesti despre ce înseamnă să fi un barman inspirat.

Proiectul METAXA Cocktail Artist este un masterclass unic, realizat în mai multe capitale europene si își propune să le dezvăluie barmanilor și pasionaților de cocktailuri calitatea excepțională a METAXA 12 Stele și să-i inspire să creeze si sa savureze cocktailuri ce au la bază METAXA 12 Stele, exact așa cum o face și André.

Astfel, în această primăvară, Turneul European al lui André Cavalheiro a ajuns și la București.

Rețetele originale semnate de André, te poartă printr-o adevărată călătorie a simțurilor. Datorită ingredientelor surprinzătoare, experiența savurării unui cocktail devine multisenzorială. Prin încălzire, amestecare sau alăturare, fiecare dintre ingredientele folosite reușește să aducă METAXA 12 Stele o nouă valență.

metaxa 12 stars cocktail artist (1)

Anul trecut METAXA a fost inclusă recent pe lista celor mai bine vândute spirtoase, în top 50 Best Bars, realizat de “Drinks International”.

Tot anul trecut, cocktailul METAXA OIA a câștigat medalia de bronz în cadrul World Cocktails Spirit Challenge 2015.

Creata de Constatinos Raptis, Maestru Metaxa de peste 25 de ani, Metaxa 12 Stele este un amestec de distilate petioase de vin, invechite in butoaie de stejar Limousin și vinuri Muscat, obținute din podgoriile terasate ale insulei Samos din Marea Egee.

Gustul fin dezvăluie treptat aromele de cafea și caramel, note delicate de flori și plante mediteraneene completate de arome fructate de smochine, portocală și prune uscate. Gustul fin este prelung, cu note de stejar și coajă de portocală, persistent și catifelat.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.