Un chef roman va conduce “Sosharu”, cel mai nou restaurant cu specific japonez din Londra Un chef roman va conduce “Sosharu”, cel mai nou restaurant cu specific japonez din Londra
La 30 de ani, Alex Craciun devine bucatarul-sef al unui nou restaurant cu specific nipon, izakaya, ce promite sa se impuna drept unul dintre... Un chef roman va conduce “Sosharu”, cel mai nou restaurant cu specific japonez din Londra

La 30 de ani, Alex Craciun devine bucatarul-sef al unui nou restaurant cu specific nipon, izakaya, ce promite sa se impuna drept unul dintre cele mai bune localuri de acest fel din Londra, scrie Bloomberg, citat de incont.ro. Romanul a fost ales de patronul de restaurante Jason Atherton pentru a conduce bucataria de la “Sosharu”, ce se va deschide la Clerkenwell, in Londra, la 7 martie.

Jason Atherton detine un veritabil imperiu culinar cu locatii in New York, Dubai, Shanghai, Sidney, Singapore si Hong Kong. La Londra, el are alte 5 restaurante, printre care si cunoscutele “Pollen Street Social” si “Berners Tavern”.

Daca Jason Atherton face parte din elita “haute cuisine” internationala de mai bine de 15 ani, Alex Craciun a inceput de jos, ajutand in bucataria unor localuri din Romania, de unde a furat meserie. In urma cu aproximativ 10 ani, el s-a mutat de la Brasov la Newcastle, unde s-a angajat la un pub local. Ulterior, romanul a reusit sa se angajeze in restaurante din Tokyo si Osaka, in pofida evidentei bariere de comunicare.

Pentru a se pregati de conducerea restaurantului “Sosharu”, Craciun s-a mutat in Japonia si a urmat timp de un an cursurile Scolii Culinare din Kyoto. El a lucrat la “Kikunoi”, in Kyoto, sub indrumarea lui Chef Yoshihiro Murata, dar si la RyuGin, sub indrumarea lui Seiji Yamamoto.

“Cand am plecat de acasa mi-am spus ca voi lipsi doar un an. Acum, 9 ani mai tarziu, imi este dor de mama si de tata, de fratele meu, de familia mea si incerc sa-i vizitez in fiecare an, de Craciun. Nu vreau insa sa ma intorc definitiv”

Alex Craciun

Sursa: incont.ro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *