Deco Trends: Travertinul, materialul-vedetă în amenajări Deco Trends: Travertinul, materialul-vedetă în amenajări
Travertinul a traversat cu succes secolele până în zilele noastre și este astăzi materialul-vedetă în amenajări, alături de marmură. Este printre puținele lucruri din... Deco Trends: Travertinul, materialul-vedetă în amenajări

Travertinul a traversat cu succes secolele până în zilele noastre și este astăzi materialul-vedetă în amenajări, alături de marmură. Este printre puținele lucruri din lume, care pot să reflecte prin ele însele milenii de istorie, artă și viață cotidiană.

Modelele și culorile travertinului variază, iar acest fenomen se observă clar în produsul finit. În funcție de mineralul conținut, travertinul poate să fie gri cu nuanțe de violet sau maro-gălbui, chiar maro-ciocolatiu.

Nu există ghid de proiectare exact atunci când vine vorba de travertin. Îl întâlnim sub formă de piatră de construcție, pardoseli și placaje la interior – inclusiv în băi și bucătării – și exterior – alei, terase, scuaruri, fațade, ancadramente, trepte, coloane, șeminee și alte întrebuințări.

Dacă deja v-am făcut curioși, vă prezentăm și câteva modele de amenajări pentru a vă inspira în alegerile ulterioare.

Placa de travertin este frecvent folosită pentru pardoseală în aranjamente rezidențiale, dar nu numai, cât și ca opțiune decorativă pentru placarea pereților, eventual în combinație cu mozaicul. Exemplul băii de mai jos este edificator pentru ilustrarea unei ambianțe de relaxare și evadare din tumultul cotidian.

baie travertin

Fie că doriți să obțineti aspectul și atmosfera din epoca Romană ori o ambianță din secolul XXI, puteți alege plăci cu  culoare intensă sau mai pală, iar prelucrarea suprafeței poate fi îin variantă lucioasă, mată sau antichizată, cu sau fără chituire anterioară.

paroseala travertin

În combinație cu un mobilier deschis la culoare, pardoseala din travertin și peretele mozaicat în culori calde se armonizează perfect cu luminozitatea încăperii în cadrul unui decor minimalist.

Realizați o alegere importantă dacă doriți să folosiți placa de travertin în bucătărie, modelul de french pattern contrastand cu mobila închisă la culoare și creând o atmosferă vintage, de “bucătăria bunicii”.

bucatarie travertin

Acest living ca zonă de relaxare și loc pentru luat masa are ca piesă de rezistență pardoseala, la “concurență” cu șemineul, de asemenea din piatră naturală.

Există numeroase opțiuni accesibile pentru folosirea plăcilor de travertin. Este disponibil in multe variante de nuanțe și in cantități și dimensiuni comparabile cu marmura și granitul. Are o foarte buna rezistență, superioară de multe ori altor materiale.

living travertin

De la construcția piramidelor și a Colosseum-ului și pană în secolul nostru piatra de travertin este folosită într-o gamă variată de proiecte de interior și exterior.

Într-o epocă aflată într-o continuă și rapidă evoluție, el reușește să-și mențină imaginea de soliditate și frumusețe în aproape orice domeniu legat de înfrumusețarea ambientului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.