Bake Off România a pornit cuptoarele! Bake Off România a pornit cuptoarele!
Ieri seară, fenomenul Bake Off România a cuprins întreaga țară! 12 concurenți, Adrian, Mariana, Erika, Robert, Carmen, Cristian, Mihaela, Petre, Marinela, Irina, Ionela și... Bake Off România a pornit cuptoarele!

Ieri seară, fenomenul Bake Off România a cuprins întreaga țară! 12 concurenți, Adrian, Mariana, Erika, Robert, Carmen, Cristian, Mihaela, Petre, Marinela, Irina, Ionela și Daniel, au intrat în lupta pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din România și marele premiul de 25.000 de euro!

Cei trei jurați, Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu, au intrat în cortul Bake Off România hotărâți să pună la încercare abilitățile, creativitatea, pasiunea și determinarea concurenților, iar Nicolle Stănese, fermecătoarea prezentatoare a emisiunii, a spus pentru prima oară Porniți cuptoarele!

Prima ediție Bake Off România a fost lider de audiență pe toate categoriile de public, fiind urmărită de peste 1.6 milioane de telespectatori, la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare, între 20:30 – 22:46. Cel mai urmărit minut al competiției, de la 20:53, a reunit peste 2.1 milioane de telespectatori în fața televizoarelor. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, Bake Off România a fost lider de audiență, obținând 10.4 puncte de rating și 23.8% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 6.3 puncte de rating și 14.5% share.

Tema primei ediții a fost tortul, iar aceasta s-a dovedit a fi o adevărată tortură pentru unii dintre ei. „Prima ediție s-a concentrat în jurul unei teme foarte importante în viața fiecăruia dintre noi – tortul. Este desertul prin care aniversăm momentele ce ne marchează viețile, așa că atenția concurenților la această temă a fost la cote maxime! Au fost emoționați, năpădiți de tensiunea intrării pentru prima oară în cortul Bake Off România, însă, cu toate acestea, au făcut față admirabil primelor probe din concurs!”, a declarat Nicolle Stănese, gazda emisiunii.

Bake Off Romania (3)

La prima probă, cea de semnătură, concurenții au trebuit să prepare un tort care să îi reprezinte, să le spună juraților puțin mai mult despre personalitatea lor, atât prin gust, cât și prin aspect. 12 torturi, cu creme de mascarpone, lime, căpșune, zmeură sau ciocolată, care mai de care mai expresive, au apărut după lungi eforturi la bancurile de lucru. La finalul probei, Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu au avut parte atât de suprize plăcute, cât și de unele mai puțin plăcute, însă au gustat din toate torturile pregătite și au oferit sfaturi valoroase concurenților. Cei care au reușit să se remarce la prima provocare, impresionând juriul, au fost Mariana, Erika și Daniel.

Proba tehnică a adus cu sine și primele dezastre în cortul Bake Off România. La această probă, preparatul pe care au trebuit să îl reproducă concurenții a fost tortul mozaic, propus de Simona Pope. Înainte de începerea probei, concurenții au primit ingredientele și rețeta scrisă, însă nu completă. Acest preparat este unul foarte tehnic, care necesită multă concentrare: „S-ar putea să ne întâlnim cu două pătrățele de aceeași culoare unul lângă altul!”, a spus Simona.

Tortul care necesita meticulozitate în pregătire s-a răzbunat pe unii concurenți: „Pentru mine este o probă ratată!”, a spus Carmen, căreia nu i s-a copt blatul. „Oare termină cineva proba asta?” a completat Cristian, depășit de situație. Cei mai norocoși au scăpat de tortura mozaicului, datorită unei tehnici bune și respectării rețetei. Cei trei jurați au trebuit să guste, să compare și să decidă care sunt cele mai bune torturi, dar și cele mai puțin reușite, fără să știe cine sunt concurenții care le-au preparat. Robert a reușit să obțină primul loc cu preparatul său, fiind urmat de Irina și Dan.

Bake Off Romania (1)

Bebe Cotimanis și soția lui, Florina, au venit pentru a da tema probei de creativitate, însă nu cu mâna goală, ci cu tortul familiei sale: „O întreagă contradicție. Noi îl numim tortul familiei, însă când gătim, în bucătărie, suntem în pragul divorțului!”. Concurenții au trebuit să reprezinte tema familiei într-un tort îmbrăcat în pastă de zahăr, într-un timp de pregătire de 4 ore. Această temă a adus și primele lacrimi de emoție în ochii concurenților, Erika fiind copleșită de-a dreptul.

Cei 12 s-au întrecut în decoruri care mai de care mai interesante, iar Bebe a adus simțul umorului la bancurile de lucru, fiind uimit să își găsească chiar sosia la unul dintre ele. Ideile concurenților au variat: de la desene, la figurine, peisaje, arbori genealogici și chiar până la o oală de ciorbă. Unii dintre ei s-au axat prea mult pe decor și au neglijat gustul, însă jurații au găsit și preparate interesante care au impresionat atât prin gust, cât și prin aspect.

Dan este concurentul care a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor celor trei experți și a primit insigna de cofetarul săptămânii. Carmen, Cristian și Ionela au fost nominaizați de juriu pentru proba eliminatorie, unde au trebuit să reinterpreteze o rețetă clasică: tortul diplomat. Tensiunea și-a spus cuvântul, iar cel care nu a reușit să impresioneze jurații și a părăsit primul cortul Bake Off România a fost Cristian. Blatul ars la trei dintre cele patru preparate din ediția de ieri și prezentarea lipsită de imaginație au fost câteva dintre motivele eliminării.

Săptămâna viitoare, la Bake Off România, tema ediției este tarta. Cum vor reuși cei 11 concurenți rămași în cort să facă față blaturilor crocante și cremelor fine rămâne de văzut luni, de la 20:30, numai la PRO TV.  În ediția următoare, un nou invitat special va intra în cortul Bake Off România, aducând noi surprize concurenților – Florin Busuioc!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.