„Mănânc sănătos la școală” ajunge la Pitești „Mănânc sănătos la școală” ajunge la Pitești
Studenții Universitatății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și Sodexo România au lansat la Pitești prima acțiune din acest an din programul... „Mănânc sănătos la școală” ajunge la Pitești

Studenții Universitatății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și Sodexo România au lansat la Pitești prima acțiune din acest an din programul de educație pentru nutriție „Mănânc sănătos la școală”, adresat elevilor din clasele primare (clasele 0 – IV).  În cadrul programului, elevii sunt învățați să mănânce echilibrat în pauzele de masă de la școală.

Acțiunea de la Pitești a avut loc la Școala Gimnazială „Tudor Arghezi”, în ultima săptămână a lunii februarie, și s-a desfășurat simultan în zece clase, sub forma unor lecții deschise, la care participă aproximativ 300 copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Alături de studenții la Universitatea „Carol Davila” din București, elevii au reconstituit meniul unei gustări sănătoase la școală și au învățat ce reguli alimentare trebuie să urmeze pentru a fi sănătoși.

Programul „Mănânc sănătos la școală” continuă seria de acțiuni din cadrul campaniei „Să creștem sănătoși”, prin intermediul căreia Sodexo promovează un stil de viață echilibrat. Progamul va continua pe parcursul anului școlar 2015 – 2016 și în alte școli din București și din țară; până acum, peste 700 de copii au participat la orele de nutriție din cadrul acestuia.

Sodexo Actiune Pitesti

„Am început acțiunile de educație pentru nutriție în anul 2008 și acest proiect este unul foarte drag nouă. Știm cât de important este ca toți copiii să învețe principiile unei nutriții sănătoase încă din copilarie, de aceea orele de nutriție propuse de noi sunt interactive, iar studenții la medicină reușesc să creeze un mediu de învățare vesel, care trezește interesul copiilor pentru o nutriție sănătoasă”, spune Codruța Pîșă, Public Affairs Director, Sodexo România.

Cele mai recente acțiuni desfășurate în cadrul campaniei „Să creștem sănătoși”, susținută de Sodexo, sunt inițiativa „Un măr pe zi”, în cadrul căreia sute de elevi au primit mere în pauza de masă de la școală timp de o lună, și „Ghidul de Nutriție” pentru copii oferit în școli, biblioteci publice, precum și în centre medicale din toată țara.  Sodexo desfășoară acțiuni de educație pentru nutriție în 80 de țări unde peste 75 de milioane de angajați și copii învață despre o nutriție sănătoasă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.