Călătoriile femeilor în 2015: excursii cu iz germanic, oriental sau latin pe care le-au rezervat de pe PC și cărora le-au dedicat 11 zile Călătoriile femeilor în 2015: excursii cu iz germanic, oriental sau latin pe care le-au rezervat de pe PC și cărora le-au dedicat 11 zile
Am aflat ce își doresc femeile! Bine, cel puțin în materie de călătorii. Româncelor le place să călătorească și, anul trecut, și-au manifestat pasiunea... Călătoriile femeilor în 2015: excursii cu iz germanic, oriental sau latin pe care le-au rezervat de pe PC și cărora le-au dedicat 11 zile

Am aflat ce își doresc femeile! Bine, cel puțin în materie de călătorii. Româncelor le place să călătorească și, anul trecut, și-au manifestat pasiunea pentru excursii cu iz germanic, alegând însă și destinații cu parfum oriental sau latin, după cum reiese din informațiile Tripsta, una dintre cele mai importante agenții de turism online.

Germania și Berlin – destinațiile preferate de românce pentru vacanță, în 2015

Pasionate de călătorii, româncele au decis, anul trecut, să își petreacă vacanțele cu precădere în Germania, Italia și Turcia. În plus, ele au mai mers și în țări precum Spania, Franța, Austria, Marea Britanie, Grecia și Cehia și nu au exclus nici România de pe lista lor de destinații de vacanță.

În ceea ce privește orașele care au fost principalele destinații ale româncelor anul trecut, Berlinul a fost pe primul loc, urmat de Istanbul și Viena. Pe lista destinațiilor cu tradiții germanice se mai află, în afară de Berlin și Viena, și Munchen. În același timp, moștenirea latină s-a făcut simțită și în cadrul listelor de călătorii ale româncelor, care au inclus și destinații precum Roma, Barcelona sau Paris printre favorite. Pe de altă parte, Atena sau Praga au fost și ele destinații considerate de femeile românce drept destinații interesante pentru vacanță pe parcursul anului trecut.

Travel trends: femeile și pregătirile de călătorie – rezervările, prețul biletului și liniile aeriene preferate

Vacanțele la feminin: 11 zile de concediu, circa 260€ cheltuiți pentru zboruri cu Tarom, rezervate de pe computer

În 2015, româncele și-au rezervat zborurile cu circa 40 de zile înainte de data plecării, alocând astfel cu o săptămână mai puțin planificării comparativ cu anul precedent. Atunci când vine vorba de durata călătoriilor, femeile și-au făcut aranjamente pentru vacanțe de 11 zile și au utilizat pentru rezervări în principal computerele (89%) și mai puțin dispozitivele mobile (11%), desi utilizarea mobilelor a întregistrat o ușoară creștere comparativ cu 2014 (când ponderea rezervărilor făcute de către femei de pe dispozitive mobile era de 9%). travel-avion-500x258

Femeile romance au preferat să călătorească cu compania aeriană națională TAROM, apoi cu Air Berlin și  Wizzair. Pe lista liniilor aeriene preferate de călătoarele din România anul trecut s-au mai aflat Turkish Airlines, Lufthansa, Austrian Airlines, Alitalia, Blue Air, Ryanair, și Aegean Airlines.

Travel trends: unde călătoresc femeile?

TAROM a fost pe primul loc în topul liniilor aeriene preferate de femei și anul trecut, urmată de Air France și KLM, apoi de Lufthansa, Austrian Airlines, Turkish Airlines, Aegean Airlines, Air Berlin, Alitalia și Wizzair.

Valoarea medie a unui bilet de călătorie rezervat de femeile românce în 2015 a fost de 260 de euro, în creștere de la 240 de euro în anul precedent. Cu toate acestea, unele dintre femei s-au dovedit grijulii atunci când vine vorba de cheltuieli, plătind numai 20 de euro pentru zborul cu avionul. Pe de altă parte, au existat și femei pentru care comfortul călătoriei a contat mai mult decât cheltuielile și care au plătit și 3.700 de euro pentru a avea un zbor plăcut. Comparativ, în 2014, cel mai ieftin bilet achiziționat de femei a costat 27 d euro și cel mai scump – 1.300 de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.