Investiție de peste € 800.000 pentru sustenabilitate și protecția mediului la Kromatic Investiție de peste € 800.000 pentru sustenabilitate și protecția mediului la Kromatic
Deschisă la finele anului trecut în urma unei investiții de 4,5 milioane de euro, spălătoria profesională Kromatic anunță o nouă investiție în instalarea unei... Investiție de peste € 800.000 pentru sustenabilitate și protecția mediului la Kromatic

Deschisă la finele anului trecut în urma unei investiții de 4,5 milioane de euro, spălătoria profesională Kromatic anunță o nouă investiție în instalarea unei linii automatizate de spălare a uniformelor de lucru, având ca scop creșterea sustenabilității și a gradului de protecție a mediului în procesele pe care le desfășoară.   

Investiția de peste € 800.000, concretizată într-o capacitate nouă de spălare pentru uniforme, este bazată pe tehnologie de clătire tip Jet Rinsing, aceasta fiind vârful de lancie tehnologic în domeniu. Demersul de achiziționare a tunelului Jet System face parte din strategia de sustenabilitate a companiei.

Această nouă tehnologie va duce la reducerea substanțială a consumului de resurse, cu un efect benefic major asupra mediului prin: reducerea consumului de apa cu 80%, creșterea calității clătirilor și asigurarea controlului asupra acestora, alături de reducerea cu 20% a consumului de energie și detergenți. Totodată, capacitatea de spălare a echipamentelor de lucru produse și oferite spre închiriere companiilor din toate ramurile industriale majore crește cu 500kg/oră odată cu utilizarea tunelului.

Noua linie de spălare are capacitatea de filtrare și neutralizare automată a apelor reziduale după procesul de spălare, acest lucru ducând la reducerea costurilor de regenerare a apelor uzate în stațiile de epurare.

„Este de datoria fiecăruia dintre noi să protejăm mediul în care trăim, chiar dacă aceasta cere multe sacrificii din partea noastră. Vom fi întotdeauna deschiși pentru implementarea tehnologiilor inovatoare eco-friendly”, a declarat Aurelian Moraru, director general al spălătoriei Kromatic.

Fiind prima spălătorie din Europa care eficientizează managementul textilelor prin implementarea cu success a tehnologiei RFID (Radio Frequency Identification), Kromatic reușește de asemenea să reducă drastic deșeurile generate, prin monitorizarea și prelungirea duratei de viață a textilelor pe care le închiriază și le igienizează.

Fiecare articol este testat în procesul de spălare și nu devine deșeu până când viața sa nu a fost consumată. Astfel, un cearceaf va rezista la 150 de spălări, monitorizate cu ajutorul microcipurilor citite prin radio frecvență și raportate pe platforma online KTS (Kromatic Tracking System) Reports.

“Managementul textilelor hoteliere este extrem de anevoios în condițiile actuale. Unul dintre cei mai mari inamici în acest sens este uzura neuniformă a textilelor, care duce în timp la o mare discrepanță a uzurii lenjeriilor folosite și, implicit, la o investiție prematură într-un nou lot de textile. Pe lângă costurile inutile asumate astfel, compania generează cantități enorme de deșeuri. Tehnologia RFID rezolvă această problemă, conferind identitate textilelor și creând și posibilitatea identificării, trasabilității și inventarierii acestora”, a completat Aurelian Moraru.

Platforma online dezvoltată de Kromatic pentru rezolvarea problemei rotației neuniforme generează un grafic viu al rotației textilelor unui hotel. Acest grafic împreună cu consultanța oferită de companie îi oferă managerului de housekeeping posibilitatea să gestioneze textilele în mod uniform, calitatea serviciilor hotelului rămânând în acest fel la standardele ridicate promise.

„Soluție tehnologică marca Kromatic, platforma online KTS de urmărire și gestionare a textilelor este menită să pună în evidență și gradul de utilizare al fiecărei textile și să monitorizeze deșeurile rezultate în urma activităților din spălătoriile industriale”, menționează Aurelian Moraru.

Noua investiție Kromatic este cofinanțată printr-un grant Innovation Norway obținut în cadrul programului “Green Industry Innovation”.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.