Wizz Air îmbunătățește centrul de training din Budapesta: aduce un simulator avansat de carlingă Wizz Air îmbunătățește centrul de training din Budapesta: aduce un simulator avansat de carlingă
Oficialii operatorului de transport Wizz Air au anunțat faptul că vor instala un simulator avansat de cabină de pilotaj la centrul de pregătire pentru... Wizz Air îmbunătățește centrul de training din Budapesta: aduce un simulator avansat de carlingă

Oficialii operatorului de transport Wizz Air au anunțat faptul că vor instala un simulator avansat de cabină de pilotaj la centrul de pregătire pentru echipaje din Budapesta. În acest mod, compania își propune să crească funcționalitatea programului pentru piloți, considerat deja unul dintre cele mai bune derulate de o companie aeriană.

Simulatorul fix, dedicat aeronavelor din familia A320, va fi operațional din această vară și va suplimenta simulatorul complex Wizz Air, oferind companiei o flexibilitate crescută pentru a se asigura că echipajele de zbor își mențin standardele ridicate de pregătire. Totodată, acesta permite planificarea de alte opțiuni pentru a răspunde nevoilor de training cerute de creșterea Wizz Air din viitor.

Simulatorul, o replică fidelă a unei carlingi Airbus A320, este identic cu un simulator de zbor complet,  însă fără mișcare, și include un sistem vizual cu o calitate ridicată, cu vibrații și sunete, pentru a reda condiții cât mai reale de zbor. Dispozitivul, furnizat de MPS, va fi folosit pentru trainingul piloților de diferite aeronave din clasa A320, inclusiv pentru obținerea de licențe pe tipul specific de aeronavă, și pregătirea unor însoțitori de zbor.

Wizz Air a înregistrat o creștere cu 22% a pasagerilor transportați în 2015, până la 19,2 milioane, de la 15,8 milioane în 2014. Wizz Air a devenit recent primul transportator low-cost din Europa care va opera un Airbus A321ceo cu 230 de locuri, varianta curentă de producție din această clasă, corespunzătoare aeronavelor A320 Wizz Air, cu 180 de locuri. Această decizie scade costurile de operare deja reduse ale companiei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.