Tu ce ştii despre mersul pe bicicletă? Tu ce ştii despre mersul pe bicicletă?
Ştim cu toţii că mersul pe bicicletă este o metodă excelentă de a face mişcare şi de a contribui, câtuşi de puţin, la reducerea... Tu ce ştii despre mersul pe bicicletă?

Ştim cu toţii că mersul pe bicicletă este o metodă excelentă de a face mişcare şi de a contribui, câtuşi de puţin, la reducerea poluării din marile oraşe. Mersul pe bicicletă se bucură de popularitate în Europa încă de când a fost inventată prima bicicletă, fiind considerată chiar de atunci un vehicul. Primul exemplar a fost elaborat de Karl Drais şi nu arăta întocmai modelului care ne este familiar astăzi, ci era unul realizat din lemn, fără pedale.

Bicicleta a evoluat, iar acest sport începe să devină popular şi în România, tot mai mulţi români fiind deschişi în ceea ce priveşte practicarea lui. Astfel, 30% din populaţia ţării noastre are o bicicletă acasă, iar aproape jumătate dintre aceştia deţin una de cel puţin 5 ani.

În ceea ce priveşte considerarea mersului pe bicicletă ca mijloc de transport zilnic, în România doar 5,2% din populaţie consideră pedalatul o opţiune de transport. În topul statisticilor se află Olanda, urmată de Danemarca.

Mersul pe bicicleta_infografic Preda PublishingMersul pe bicicletă aduce o multitudine de efecte pozitive organismului, printre care arderea de calorii şi scăderea în greutate, dar şi efecte de altă natură, precum evitarea aglomeraţiei urbane. Din păcate, România nu are încă un sistem de infrastructură dezvoltat privind pistele pentru biciclete. În Bucureşti există doar 5,97 km de piste, iar cea mai lungă pistă din ţară măsoară 37 km si porneşte din Timişoara mergand pana aproape de graniţa cu Serbia.

Editura Preda Publishing susţine practicarea oricărui tip de mişcare, încurajează cititorii să meargă pe bicicletă şi să devină conştienţi de beneficiile pe care le pot obţine. Preda Publishing este o editură unică pe piaţa românească, dedicată în întregime sportului, în toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea. Fondată în 2011, de un grup de iubitori ai sportului, Preda Publishing promovează un stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare, dietă echilibrată şi respect pentru natură.

În prezent, oferta Preda Publishing este structurată pe urmatoarele colecţii:

  • iRun, colecţie dedicată alergării, fie că este vorba de pistă sau alergări montane, sprint, maraton sau ultramaraton
  • iBike, colecţie dedicată ciclismului
  • iTri, colecţie dedicată triatlonului, sport ce capătă din ce în ce mai mulţi adepţi în Romania
  • iBall, colecţie dedicată fotbalului şi eroilor săi
  • iClimb, colecţie dedicată alpinismului şi iubitorilor muntelui
  • iLegend, colecţie dedicată legendelor sportului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.