Șeful Ryanair: vom lega Bucureștiul de piețele internaționale și vom ajunge la 10 mil. pasageri în România în 5 ani Șeful Ryanair: vom lega Bucureștiul de piețele internaționale și vom ajunge la 10 mil. pasageri în România în 5 ani
Operatorul de transport aerian low cost Ryanair, una dintre cele mai mari companii de profil prezente pe piața europeană,  a anunțat recent în cadrul... Șeful Ryanair: vom lega Bucureștiul de piețele internaționale și vom ajunge la 10 mil. pasageri în România în 5 ani

Operatorul de transport aerian low cost Ryanair, una dintre cele mai mari companii de profil prezente pe piața europeană,  a anunțat recent în cadrul unui eveniment de presă deschiderea, începând cu data de 30 octombrie 2016, a unei baze pe aeroportul Otopeni din Capitală.  

Odată cu deschiderea noii baze, transportatorul irlandez ajunge la un total de 81, pentru București urmând să fie alocate 3 aeronave (o investiție de 300 de milioane de dolari). Totodată, compania va introduce rute noi, spre Atena (zilnic) și Timișoara (de două ori pe zi).

“Am ales Atena pentru că este o rută bună de iarnă pentru pasagerii de aici, dar care permite o număr mare de turiști în orice moment al anului. Vrem rute care pot funcționa pe întreg anul, nu ne axăm pe cele sezonale”, a spus Michael O’Leary, CEO Ryanair.

Managerul Ryanair este încrezător în atractivitea acestei rute, vizând un grad de încărcare de 90% pe aeronavele spre Atena. “Avem tarife care ne pot permite să credem că putem atinge acest load-factor”, a precizat O’Leary.

Ryanair îi duce pe craioveni la Valencia

Totodată, compania va mări numărul de zboruri spre Bruxelles (9 ori/săptămână), Milano Malpensa (zilnic) și Dublin (5 ori/săptămână). Astfel, Ryanair va pune la dispoziția turiștilor din București 10 rute (printre care Bologna, Roma, Madrid, Milano Bergamo), cu 90 de zboruri săptămânale.

Ryanair, atac clar pe piața low cost locală: curse interne, bază la Timișoara și noi destinații

“Aceste rute vor aduce un trafic de 1,4 milioane de pasageri anual, Ryanair având o creștere a traficului în București de 75%”, a comentat șeful Ryanair.

București este al doilea oraș din țara noastră, după Timișoara, în care irlandezii au anunțat deschiderea de baze.

“Vom crește atât cât ne permite piața din România. În următorii 2-3 ani ne-am propus să legăm Bucureștiul de piețele internaționale. Dacă până acum ne-am dezvoltat pe Italia, Germania sau Spania, ne-am propus să punem accent mai mare pe piețele din Europa Centrală și de Est. Vorbesc aici despre România, Polonia, țări pe care vrem să intrăm mai agresiv. Și, de ce nu, cred că vom ajunge să transportăm 10 milioane de români în următorii 5 ani”, a declarat CEO-ul Ryanair.

Potrivit acestuia, creșterea numărului de baze și de rute din România depinde de interesul prezentat de aeroporturi. Printre planurile de viitor ale Ryanair se numără și deschiderea de rute din țara noastră spre Budapesta, Germania și chiar spre capital Bulgariei.

Zburăm low cost la Atena cu Ryanair. Din martie 2016

“Sofia este o destinație nouă pentru noi. Chiar am anunțat recent un zbor dinspre Sofia spre Atena. Este pe lista noastră de propuneri. Am vrea, totodată, să legăm Sofia și de Paris, sau Londra. Vom vedea cum decurg discuțiile. În acest moment nu știm nimic concret”, a afirmat O’Leary pentru TheTrends.ro.

Odată cu anunțul bazei de la București, oficialii companiei au lansat și o ofertă pentru biletele de avion achiziționate până pe data de 18 februarie. În același timp, site-ul Ryanair a fost lansat și în versiunea de limba română.

În prezent, compania aeriană operează zboruri din Bucureşti spre şapte destinaţii din Spania (Madrid), Belgia (Bruxelles), Irlanda (Dublin), Marea Britanie (Londra) şi Italia (Roma, Milano, Bologna). Din Timişoara, compania va avea din noiembrie zboruri către şapte destinaţii (inclusiv către Bucureşti): Berlin, Bruxelles, Dusseldorf, Frankfurt, Londra, Milano.

Orar Iarna 2016 București

Roma (Cia)         2 x zi      Atena   1 x zi

Timișoara            2 x zi      Madrid 1 x zi

Londra (Stan)    2 x zi      Milano (Mal)     1 x zi

Bruxelles (Char)                    9 x săpt.         Bologna                     5 x săpt.

Milano (Berg)          9 x săpt.         Dublin         5 x săpt.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.