BrainPerform, primul instrument 100% românesc de evaluare a competențelor soft-skills bazat pe cercetări în domeniul  neuroștiințelor BrainPerform, primul instrument 100% românesc de evaluare a competențelor soft-skills bazat pe cercetări în domeniul  neuroștiințelor
Compania de training Human Capital Solutions (HCS) prezintă BrainPerform, cel mai modern instrument 100% românesc de evaluare a competențelor bazat pe cercetări de ultimă... BrainPerform, primul instrument 100% românesc de evaluare a competențelor soft-skills bazat pe cercetări în domeniul  neuroștiințelor

Compania de training Human Capital Solutions (HCS) prezintă BrainPerform, cel mai modern instrument 100% românesc de evaluare a competențelor bazat pe cercetări de ultimă oră în neuroștiințe comportamentale. Rezultatul a peste 7 ani de dezvoltare și îmbunătățire continuă, BrainPerform măsoară cu acuratețe și raportează nivelul a 12 competențe soft-skills esențiale pentru orice activitate profesională. Printre aceste competențe se numără rezistența la stres, energia, sociabilitatea, deschiderea la nou, rezolvarea de probleme, adaptabilitatea, ascultarea, autonomia etc.

Cum funcționează BrainPerform

Practic, evaluarea BrainPerform se face prin intermediul unei platforme online, unde utilizatorul parcurge o serie de teste, având la dispoziție o anumită perioadă de timp. Pe baza modului în care utilizatorul răspunde în cadrul exercițiilor, a timpilor săi de reacție și a numărului de erori pe care le-a generat în timpul testelor se poate determina gradul de dezvoltare al rețelelor neuronale legate de anumite comportamente care definesc cele 12 competențe evaluate.

Cum aceste competențe stau la baza performanțelor individuale, cunoașterea exactă a nivelului la care se află acestea duce la identificarea clară a nevoilor de dezvoltare ale fiecărei persoane. Ca urmare, pe baza raportului generat în urma testelor, specialiștii echipei HCS elaborează un set de recomandări de îmbunătățire a competențelor prin training, mentoring, coaching sau alte forme de dezvoltare personală.

Avantajul BrainPerform

Acest mod de testare elimină complet elementul de subiectivitate prezent în testele de măsurare a competențelor soft-skills clasice, bazate pe întrebări și răspunsuri. De asemenea, specialiștii HCS garantează că instrumentul de tesare nu poate fi indus în eroare prin răspunsuri anticipative sau considerate dezirabile deoarece măsoară obiectiv performanța obținută în procesul de testare și nu percepția. Astfel, BrainPerform este o soluție excelentă pentru:

  • procesul de recrutare a noilor angajați, complementar tehnicilor clasice de intervievare și testare
  • măsurarea rapidă a nivelului actual de dezvoltare a competențelor angajaților pentru a identifica mai ușor nevoile de training și dezvoltare
  • consilierea privind alegerea cariererei profesionale
  • ghidarea în procesul de rotație a job-urilor, reorganizări sau restructurări, complementar cu alte instrumente de evaluare

Ce sunt neuroștiințele comportamentale

Neuroștiințele comportamentale cercetează mecanismele creierului care generează comportamentul uman la nivel de rețele neuronale, avantajul acestui tip de cercetare fiind o identificare exactă, obiectivă, a cauzelor pentru care oamenii au un anume comportament într-o situație dată.

Descoperirile din acest domeniu au aplicabilitate într-o gamă largă de domenii în care comportamentele individuale sunt esențiale, cum ar fi resursele umane sau marketing-ul.

BrainPerform - platforma

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.