Randamentele investiţiilor în locuinţe noi. Zona de nord, cea mai bine cotată din Bucureşti Randamentele investiţiilor în locuinţe noi. Zona de nord, cea mai bine cotată din Bucureşti
La începutul acestui an, locuinţele noi se află în atenţia persoanelor care vor sa investeasca in imobiliare bugete sub 200.000 euro, cererea pe acest... Randamentele investiţiilor în locuinţe noi. Zona de nord, cea mai bine cotată din Bucureşti

La începutul acestui an, locuinţele noi se află în atenţia persoanelor care vor sa investeasca in imobiliare bugete sub 200.000 euro, cererea pe acest segment crescând cu cca. 8-10%. Acest interes se datorează scăderii dobânzilor bancare şi reorientării multor investitori care vizau în trecut locuinţe vechi, spre cele noi, care asigură o mai bună perspectivă investiţională, fiind şi mai uşor de închiriat.

Proprietăţile rezidenţiale din zona de nord din Bucureşti aduc un randament între 6 şi 7,5% pe an, potrivit unei analize realizate de compania Nordis Properties.

„Am realizat o analiză a randamentelor unei investitii imobiliare rezidențiale, situate într-un buget de 200.000 euro, care poate fi format jumătate din surse proprii şi jumătate din credit bancar în zonele de nord și de vest, pe care le considerăm cele mai atractive la închiriere în acest moment. Fiecare variantă are specificul ei şi chiar dacă este o decizie de business, există şi partea emoțională, care poate poate influența alegerea portofoliului. Randamentele actuale cele mai mari le aduc vilele din zona Pipera şi apartamentele noi din zona nouă Siseşti –Străuleşti”, declară Emanuel Poștoacă, General Manager al Nordis.

Zona Tip proprietate Chirie/lună Randament Avantaje
Şoseaua Nordului Apartament 3 camere 1.100-1.200 euro 6,5 – 7% Zona bine cotată

Preţ bun de revânzare

Aviatorilor Kiseleff Apartament 3 camere 1.100-1.200 euro 6,5 – 7% Zona bine cotată, cu acces facil către centru
Pipera Casa/vila 1.200-1.300 euro 7-7,5% Chiriaşi familii, expaţi
Siseşti

Străulesti

2 apartamente cu 3 camere 575 – 600 euro, fiecare 7-7,5% Şanse scăzute ca ambele proprietăţi să fie libere simultan, lichiditate marită
Militari/Vest 3 apartamente cu 2 camere 350 – 375 euro, fiecare 6 – 6,5% Şanse scăzute ca toate proprietăţile să fie libere simultan.

Zona cu cerere crescută pe sectorul chirii.

Buget pentru investit: 200.000 euro                                     Sursa: Nordis Premium Properties

În ce se poate investi în zona de nord a Capitalei un buget de 200.000 euro

Zona de lux pentru apartamente de închiriat este zona adiacentă Parcului Herăstrău, Șoseaua Nordului este formată din clădiri noi, cu suprafețe generoase și finisaje moderne, la câțiva pași de cel mai mare parc al Bucureștiului și în apropierea clădirilor de birouri din Pipera, Barbu Văcărescu o face atractivă pentru expații veniți să lucreze în România și cărora angajatorul le plătește acomodarea și chiria, aceștia fiind dezirabili de către proprietari. Zone similare sunt Kiseleff si Aviatorilor, dar și Floreasca – Dorobanți, imobile noi.

În bugetul stabilit, se poate achiziționa un apartament spațios cu 3 camere, cu o suprafață între 100 si 120 mp și un loc de parcare. Un astfel de apartament poate fi închiriat între 1.100 – 1.200 euro /lună, adică un randament de 6.5-7% pe an, mult peste dobânda unui depozit. Totodată, achiziția unei proprietăți în această zonă asigură un preț bun de revânzare, fiind considerată una dintre cele mai bune zone ale Bucureștiului.

Pentru a atrage chiriași familii sau persoane care doresc să aibă mai mult spațiu privat, achiziția unei case în zona Băneasa Pipera poate fi un lucru potrivit. Chiar dacă proprietățile sunt mai mari (cele cu suprafețe de teren generoase depășesc bugetul propus), putem găsi totuși, în jur de 200.000 euro, case într-un complex închis sau vile cu o suprafață în jur de 250 mp, cu un teren aferent de 300 – 400 mp. O astfel de casă poate fi închiriată cu 1.200-1.300 euro/lună, în funcție de amenajări și locație. Randamentul în acest caz poate ajunge la 7,5%/an și totodată poate fi o variantă de locuință, pentru cei care le achiziționează.

­

În partea de nord, Băneasa, Sisești – Străulesti, găsim apartamente cu 3 camere, în imobile noi cu prețul în jur de 100.000 euro și suprafeță de 80-90 mp. Un astfel de apartament poate fi închiriat cu 650-700 euro/lună și rezultă astfel un randament de 7.5-8% anual, iar faptul că sunt 2 proprietăți închiriate scade riscul ca ambele să fie libere în același timp.

Zona de vest a Bucureștiului poate fi o variantă mai ieftină, dar cu ofertă generoasă în 2016, având în construcție sute de apartamente în ansambluri rezidențiale noi. În bugetul de 200.000 euro pot fi achiziționate 3 apartamente cu 2 camere în imobile moderne, fiecare cu loc de parcare, dar neapărat aflate în proximitatea unei stații de metrou. Acestea sunt preferate de către chiriașii tineri și prin urmare au o rată de mai mare de închiriere.Un astfel de apartament poate fi închiriat cu cel puțin 350 – 375  euro/lună, rezultând un randament de 6-6.5% pe an. Fiind vorba de 3 proprietăți, există un risc mai scăzut diminuare a ransamentului prin neînchirierea proprietății.

Analiza se referă la randamentul investițional brut. Există o serie de cheltuieli și factori care pot influența profitul net rezultat, din care enumerăm: cheltuielile cu amenajarea proprietăților, cheltuielile cu impozitele pe venituri rezultate din chirii și perioada în care proprietatea nu este închiriată.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.