New Trends: Kromatic alocă 4,5 mil. euro pentru o spălătorie profesională la Brașov New Trends: Kromatic alocă 4,5 mil. euro pentru o spălătorie profesională la Brașov
Promar Textil, una dintre cele mai importante companii de pe piața producției de textile, anunță intrarea pe segmentul spălătoriilor profesionale, prin deschiderea spălătoriei Kromatic... New Trends: Kromatic alocă 4,5 mil. euro pentru o spălătorie profesională la Brașov

Promar Textil, una dintre cele mai importante companii de pe piața producției de textile, anunță intrarea pe segmentul spălătoriilor profesionale, prin deschiderea spălătoriei Kromatic din Brașov, în urma unei investiții de 4,5 milioane de euro și a unei perioade vaste de cercetare a potențialului de inovare în domeniu. Astfel, aceasta este prima spălătorie profesională din Europa care aplică tehnologia bazată pe radio frecvență în managementul textilelor HoReCa, fiind operațională începând cu octombrie 2015.

Producător de tradiție, cu peste 25 de ani de experiență în producția de tricotaje pentru companii precum Max Mara, compania românească Promar Textil își extinde aria de expertiză prin deschiderea spălătoriei profesionale Kromatic Brașov. Astfel, compania își întregește oferta cu o întreagă gamă de servicii aferente privind închirierea, întreținerea și igienizarea textilelor hoteliere și a echipamentelor de lucru pentru industrii variate, de la industria alimentară, la cea prelucrătoare și sectorul medical sau hotelier, cu certificarea calității serviciilor și respectarea celor mai stricte norme de igienă.

„Decizia de a intra pe piața spălătoriilor a fost determinată, cu precădere, de potențialul de inovare și de dorința de a valorifica experiența noastră în producția și întreținerea textilelor. După 4 ani de cercetare-dezvoltare am reușit să implementăm un sistem de management al textilelor râvnit de marile spălătorii europene cu tradiție de peste 100 de ani”, a declarat Aurelian Moraru, director general Kromatic.

Proiectul a luat naștere în urma unei investiții de 4,5 milioane de euro realizate în colaborare cu Innovation Norway, rezultând astfel una dintre cele mai inovatoare spălătorii din lume.

Unicitatea sa în Europa și România este dată de integrarea tehnologiei RFID în sistemul logistic și în întregul său lanț valoric, fapt ce generează numeroase beneficii atât pentru client, cât și pentru spălătorie. Sistemul RFID presupune identificarea textilelor hoteliere prin radio frecvență, generând servicii de o calitate superioară, trasabilitatea textilelor, inventarierea facilă și corectă, prelungirea duratei de viață a textilelor, eliminarea furturilor și nu numai.

“Beneficiile tehnologiei RFID sunt incontestabile: în mod normal, inventarul textilelor unui hotel de mărime medie presupune ca minim 4 persoane să se implice în numărarea acestora o zi întreagă, rezultatul final fiind incert datorită oboselii și a erorilor umane. Textilele care au microcip RFID sunt inventariate automat, eliminând erorile umane și costul cu timpul și cu personalul. Totodată, putem elimina chiar și pierderile datorate furturilor”, a adăugat, de asemenea, Aurelian Moraru.

Întreagă informație referitoare la textile este la un click distanță, disponibilă clientului pe platforma online dezvoltată de companie, ce oferă rapoarte precum Inventar activ, Spălări, Detectări antifurt, Uzură. Kromatic oferă spre închiriere o gamă variată de textile, de la lenjerie hotelieră, prosoape, halate, textile de restaurant, la uniforme de lucru și cămăși de business, producție proprie.

În paralel sistemului RFID aplicat textilelor HoReCa, Kromatic a dezvoltat și sistemul Barcode pentru echipamentele de lucru, care permite trasabilitatea uniformelor cu ajutorul codurilor de bară și gestionarea acestora fără a necesita de la client o persoană dedicată cu predarea-preluarea acestora cum se procedează în mod tradițional. Divizia de uniforme a companiei este foarte bine dezvoltată, beneficiind de capacitate proprie de producție a echipamentelor de lucru și, astfel, având flexibilitate în crearea colecțiilor de uniforme pentru clienți și profesionalism în serviciul de reparații al acestora.

Respectând normele stricte de igienă din industria alimentară sau din spitale și clinici, având laborator propriu de testare a calității spălărilor și căutând mereu să inoveze și să eficientizeze managementul textilelor, spălătoria Kromatic din Brașov lucrează în acest moment cu hoteluri de 4-5 stele din România, precum Hilton, dar și cu mai multe companii din sectorul medical și din industrii precum cea alimentară, prelucrătoare, și nu numai.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.