iPhone, Apple Watch și serviciile au adus noi venituri record pentru Apple în T1. Chiar și așa, urmează o scădere iPhone, Apple Watch și serviciile au adus noi venituri record pentru Apple în T1. Chiar și așa, urmează o scădere
Gigantul american Apple, unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul tech la nivel mondial, și-a anunțat recent rezultatele financiare din primul trimestru... iPhone, Apple Watch și serviciile au adus noi venituri record pentru Apple în T1. Chiar și așa, urmează o scădere

Gigantul american Apple, unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul tech la nivel mondial, și-a anunțat recent rezultatele financiare din primul trimestru al anului fiscal 2015 (încheiat pe 26 dec. 2015).

Potrivit comunicatului companiei, veniturile trimestriale au atins un nou record, de 75,9 miliarde de dolari, la fel ca și profitul net: 18,4 miliarde de dolari. Comparativ, în perioada similară a anului fiscal anterior, Apple a raportat venituri de 74,6 miliarde de dolari și un profit de 18 miliarde de dolari. Totodată, oficialii Apple au anunțat faptul că vânzările din afara Statelor Unite au contribuit cu 66% la încasările totale ale companiei.

Apple își deschide centru de dezvoltare la Napoli și vrea să ajute tinerii europeni

“Echipa noastră a livrat cel mai bun trimestru din istorie. Iar asta s-a întâmplat grație produselor innovative pe care le-am lansat: iPhone, Apple Watch, Apple TV”, a spus Tim Cook, CEO-ul Apple.

Cu toate acestea, oficialii companiei americane se așteaptă ca următorul trimestru să nu fie la fel de bun, ci chiar să aducă o scădere a vânzărilor, prima în ultimii 10 ani. Motivul? Piața smartphone-urilor a devenit saturate, iar expansiunea în China nu mai este suficientă pentru a susține ritmul de creștere.

Astfel, veniturile din al doilea trimestru al anului fiscal 2016 (echivalentul primelor trei luni ale acestui an) ar putea fi între 50 și 53 mld. de dolari, sub estimările analiștilor care se așteaptă la cel puțin 55 de mld. dolari. În același timp, rata profitului ar putea fie între 39 și 39,5% (acum a fost de 40,1%).

Apple, magazin pe Champs–Elysees cu o chirie demnă de zonă: 12 mil. euro anual

Vânzările tabletelor iPad au intrat pe o pantă descendentă, cu 16,1 mil. de unități vândute în perioada sărbătorilor de iarnă (se estimau a fi vândute 17,3 mil. unități), la fel și cele ale Mac: 5,31 mil. unități (de la 5,8 mil. unități estimate). În același timp, compania a vândut 74,8 mil. de iPhone-uri.

Serviciile oferite de Apple (iTunes, Apple Music, App Store, iCloud, Apple Pay) au adus 5,5 mld. de dolari din totalul veniturilor companiei în T1 al anului fiscal 2016.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.