UMUTIMA wa Lake Kivu și TANIM de Chiapas, ediție limitată UMUTIMA wa Lake Kivu și TANIM de Chiapas, ediție limitată
Nespresso invită pasionații de cafea din întreaga lume să descopere două sortimente noi de cafea în ediție limitată, produse în comunitățile de cultivatori de... UMUTIMA wa Lake Kivu și TANIM de Chiapas, ediție limitată

Nespresso invită pasionații de cafea din întreaga lume să descopere două sortimente noi de cafea în ediție limitată, produse în comunitățile de cultivatori de cafea din Lake Kivu, Rwanda și Chiapas, Mexic. Ambele sortimente de cafea conțin în denumire cuvântul „inimă” în limba locală – „UMUTIMA wa Lake Kivu” și „TANIM de Chiapas”.

Prin lansarea acestei ediții limitate Nespresso aduce un omagiu celor două spații culturale unice prin tradiția și pasiunea purtate cultivării cafelei, din Lake Kivu, Rwanda și Chiapas, Mexic – unul dintre ele adoptând practici moderne privind procesul post-recoltare, celălalt utilizând metode tradiționale și durabile transmise din generaţie în generaţie. Pentru a crea „UMUTIMA wa Lake Kivu” şi „TANIM de Chiapas”, Nespresso a îmbinat dăruirea pe care o au fermierii către cultivarea cafelei de înaltă calitate cu expertiza tehnicii de prăjire şi măcinare a cafelei.

„Deşi se folosesc practici diferite pentru cultivarea cafelei, ambele comunităţi împărtăşesc aceeaşi dăruire pentru cafea, acelaşi spirit excepţional de comunitate, obţinând într-un final acelaşi rezultat – cafele de cea mai bună calitate, care sunt apreciate la nivel global. Atât UMUTIMA wa Lake Kivu cât şi TANIM de Chiapas sunt cafele Pure Origin, ceea ce înseamnă că 100% din cafea provine din ţările respective, iar calităţile lor aromatice pot fi amplificate prin utilizarea unei tehnici de prăjire separată, pentru un rezultat perfect în ceştile consumatorilor. Aici, la Nespresso, dorim să împărtăşim aceste rezultate cu membrii Clubului nostru, aducându-le arome noi şi captivante din întreaga lume.”, explică Karsten Ranitzsch, Head of Coffee, Nespresso.

Producția de cafea de înaltă calitate are o istorie recentă în Lake Kivu, Rwanda. Chiar dacă fermierii locali au aderat la segmentul premium odată cu adoptarea unor practici moderne privind procesul post-recoltare, ei acordă cea mai mare atenție fiecărei plantații: nu o descriu ca pe o suprafață de pământ, ci mai degrabă prețuiesc fiecare arbore de cafea. Odată ce aceștia ating o anumită înălțime, sunt plantați de către fermieri pe suprafețe mici, pentru ca fructele lor, “cireșele”, să se poată bucura de toată lumina soarelui.

UMUTIMA wa lake Kivu Rwanda & TANIM de Chiapas Mexico

PROFILURILE DE AROMĂ ALE CAFELELOR

Cultivatorii selectează pentru recoltare numai cireşele coapte, proces realizat manual, ca şi sortarea riguroasă post-recoltare, asigurându-se astfel că sunt selectate cele mai bune boabe. În prezent, cafelele din Rwanda sunt considerate printre cele mai dulci şi aromate cafele din Africa de Est.

Experţii în cafea Nespresso reuşesc să îmbunătăţească aceste calităţi aromatice prin prăjirea separată a boabelor verzi de cafea. O jumătate a boabelor verzi de cafea trece printr-un proces de prăjire mai uşoară, care evidenţiază notele fructate, iar cealaltă jumătate este prăjită mai puternic pentru o intensitate şi o textură încântătoare. Printr-o selecţie riguroasă, experţii Nespresso se asigură că toată strălucirea şi complexitatea aromei boabelor ajung în ceştile consumatorilor.

însă, este cultivată pe un teren înalt, vulcanic, alături de alte culturi precum cele de avocado şi portocale. Chiapas este considerată una din principalele surse de cafea de calitate din Mexic, producând o cafea excepţională cu arome fructate şi note de cacao. Aici comunitățile de fermieri cultivă de peste 150 de ani cafeaua, acest cadou special al naturii, păstrând aceeași pasiune. Utilizând metode tradiționale și durabile, transmise din generație în generație, acestea ating cel mai înalt nivel de calitate a cafelei, asigurând un rezultat excepțional.

Pe pământurile din Chiapas, fermierii plantează cafeaua la umbra boltei create de livezile de portocali și avocado. În acest fel cireșele de cafea se coc lent, desăvârșindu-și potențialul aromatic. În timpul sezonului, fermierii culeg manual fiecare cireașă de cafea, selectând doar fructele perfect coapte.

Pentru a aduce un omagiu profilului aromatic versatil al boabelor de cafea TANIM de Chiapas, experții Nespresso folosesc aceeași tehnică de prăjire separată. Cu toate acestea, parametri diferă: o parte este supusă unei prăjiri îndelungate, la temperaturi joase, pentru a proteja notele specifice de alune și cereale, în timp ce o parte trece printr-un proces mai scurt de prăjire, la temperaturi ridicate, pentru a-și dezvolta intensitatea și textura fină.

UMUTIMA wa Lake Kivu 2

UMUTIMA wa Lake Kivu înseamnă în limba locală “Inima din Lake Kivu”. Inima acestui sortiment de ediție limitată (intensitate 6) este caracterizată de o îmbinare revigorantă între o textură fluidă cu note fructate suculente și un gust delicat ce predomină în urma degustării și poate fi savurat sub formă de espresso (40 ml) sau lungo (110 ml).

Acest sortiment este alegerea perfectă pentru o rețetă Latte Macchiato (pe bază de espresso: 120 ml lapte și spumă de lapte, plus 40 ml cafea). Vă va încânta simțurile dezvăluind delicioase note proaspete și arome pline,care amintesc de semințele de floarea soarelui.

Ediția limitată UMUTIMA wa Lake Kivu şi TANIM de Chiapas este disponibilă în Nespresso Boutique, situat in Calea Dorobanţi 210, Bucureşti, precum şi prin intermediul comenzilor efectuate prin Nespresso Club şi online la www.nespresso.com, în limita stocului disponibil, la preţul de 21,5 Lei pentru 10 capsule.

TANIM de Chiapas înseamnă “Inima din Chiapas”. Acest sortiment (intensitate 7) este caracterizat de o textură fină și note delicioase de cereale și de alune și poate fi savurat sub formă de ristretto (25 ml) sau de espresso (40 ml).

TANIM de Chiapas se potrivește perfect cu laptele într-un Cappuccino (pe bază de ristretto: 60 ml lapte și spumă de lapte, plus 25 ml cafea). Vă va încânta cu un gust cremos, în care se dezvăluie note îmbietoare de alune și arome subtile de ciocolată.

Cultivatorii selectează pentru recoltare numai cireşele coapte, proces realizat manual, ca şi sortarea riguroasă post-recoltare, asigurându-se astfel că sunt selectate cele mai bune boabe. În prezent, cafelele din Rwanda sunt considerate printre cele mai dulci şi aromate cafele din Africa de Est.

Experţii în cafea Nespresso reuşesc să îmbunătăţească aceste calităţi aromatice prin prăjirea separată a boabelor verzi de cafea. O jumătate a boabelor verzi de cafea trece printr-un proces de prăjire mai uşoară, care evidenţiază notele fructate, iar cealaltă jumătate este prăjită mai puternic pentru o intensitate şi o textură încântătoare. Printr-o selecţie riguroasă, experţii Nespresso se asigură că toată strălucirea şi complexitatea aromei boabelor ajung în ceştile consumatorilor.

Cafeaua din Chiapas, Mexic, însă, este cultivată pe un teren înalt, vulcanic, alături de alte culturi precum cele de avocado şi portocale. Chiapas este considerată una din principalele surse de cafea de calitate din Mexic, producând o cafea excepţională cu arome fructate şi note de cacao. Aici comunitățile de fermieri cultivă de peste 150 de ani cafeaua, acest cadou special al naturii, păstrând aceeași pasiune. Utilizând metode tradiționale și durabile, transmise din generație în generație, acestea ating cel mai înalt nivel de calitate a cafelei, asigurând un rezultat excepțional.

Pe pământurile din Chiapas, fermierii plantează cafeaua la umbra boltei create de livezile de portocali și avocado. În acest fel cireșele de cafea se coc lent, desăvârșindu-și potențialul aromatic. În timpul sezonului, fermierii culeg manual fiecare cireașă de cafea, selectând doar fructele perfect coapte.

Pentru a aduce un omagiu profilului aromatic versatil al boabelor de cafea TANIM de Chiapas, experții Nespresso folosesc aceeași tehnică de prăjire separată. Cu toate acestea, parametri diferă: o parte este supusă unei prăjiri îndelungate, la temperaturi joase, pentru a proteja notele specifice de alune și cereale, în timp ce o parte trece printr-un proces mai scurt de prăjire, la temperaturi ridicate, pentru a-și dezvolta intensitatea și textura fină.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *