Caroli lansează o nouă divizie de business Caroli lansează o nouă divizie de business
Caroli Foods Group anunță lansarea diviziei FoodLine Logistics, care asigură servicii de distribuție la standarde înalte de calitate. Lansată pentru a satisface atât nevoile... Caroli lansează o nouă divizie de business

Caroli Foods Group anunță lansarea diviziei FoodLine Logistics, care asigură servicii de distribuție la standarde înalte de calitate. Lansată pentru a satisface atât nevoile interne de distribuție, cât și pe cele ale partenerilor, divizia FoodLine Logistic are ca scop principal furnizarea unui serviciu profesionist de transport la temperatură controlată, modul în care ajung produsele din punct de vedere al calității fiind un aspect deosebit de important din procesul de livrare.

După o perioadă de cinci luni în care a funcționat ca program – pilot, noul serviciu intern FoodLine Logistics și-a câștigat autonomia și credibilitatea prin servicii complexe care răspund nevoilor de distribuție a producției Caroli Foods Group. Ideea inițiativei de distribuție internă a pornit ca o necesitate de a suplini serviciul existent pentru a acoperi cererea de pe piață din ce în ce mai mare și ca o soluție de optimizare a costurilor. Asttfel, ca urmare a faptului ca volumele de vânzare Caroli Foods Groups au crescut semificativ,  FoodLine Logistics are misiunea de a face trecerea de la o activitate percepută ca generatoare de costuri la un business profitabil și reprezentativ pentru grupul Caroli.

“Din luna iulie, de când s-a înființat FoodLine Logistics, am modificat fluxurile și procesele astfel încât în prezent distribuim în toată țara produse cu un termen de valabilitate scurt, fiind constienți că logistica în temperatură controlată este o sursă valoroasă pentru un business FMCG. Pentru noi, logistica este un instrument vital de business, iar FoodLine Logistics devine un avantaj competitiv. În acest moment, ne concentrăm pe consolidarea echipei, a proceselor și a activităților cu clienții interni și externi pentru a transforma FoodLine Logistics într-o companie puternică.” declară Leonard Otelea, Manager de Logistică FoodLine.

Caroli Foods Group a făcut investiții importante în serviciile de distribuție și logistică pentru a fi la înălțimea așteptărilor partenerilor și colaboratorilor, astfel că la finele anului 2015 a fost realizat un studiu de satisfacție, conform căruia 85% dintre partenerii intervievați au declarat că timpul de livrare este foarte important, 87% s-au declarat mulțumiți de corectitudinea documentelor de livrare, în timp ce 79% au punctat absența erorilor de livrare.

În prezent, FoodLine Logistics dispune de un parc de mașini cu peste 150 mijloace de distribuție și transport la care se adaugă cele 120 de mașini ce aparțin altor departamente. Zilnic, un flux de 120 de mijloace de transport de toate dimensiunile (tiruri, camioane, dube) functioneaza non-stop, pe perioada unui an fiind estimati parcurgerea a aproximativ 7 milioane de km.

Pentru proiectul FoodLine Logistics, Caroli Foods Group a ocupat locul doi la secțiunea Cele mai moderne servicii de distribuție și logistică în cadrul celei de-a X-a ediții a Galei Premiilor PIAȚA.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.