Health Trends: Este mousse-ul o necesitate? Health Trends: Este mousse-ul o necesitate?
Doar 9,6% dintre mame susţin faptul că micuţii lor consumă porţiile zilnice recomandate de legume. Situaţia se prezintă puţin mai bine când vine vorba... Health Trends: Este mousse-ul o necesitate?

Doar 9,6% dintre mame susţin faptul că micuţii lor consumă porţiile zilnice recomandate de legume. Situaţia se prezintă puţin mai bine când vine vorba de fructe: 14% dintre copii consumă cantitatea zilnică recomandată. Lipsa timpului pentru pregătirea unei mese echilibrate este unul dintre principalele motive pentru care nu se consumă suficiente fructe şi legume[1]. În aceste condiţii, cum este posibil să asigurăm familiei nutrienţii esenţiali dar, în acelaşi timp, să nu petrecem prea mult timp în bucătărie?

Obiceiurile alimentare sănătoase sunt dobândite încă din copilărie. O alimentaţie echilibrată de la o vârstă fragedă poate ajuta la prevenirea multor boli care apar odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv obezitatea[2]. Pentru a încuraja copiii să mănânce mai multe fructe şi legume, aceştia ar trebui să fie atraşi de o formă nouă sub care le pot consuma, precum mousse-urile.

Acestea sunt produse naturale, pasteurizate la nivel termic pentru a distruge toate microorganismele patogene, în special pe cele dăunătoare pentru tractul gastro-intestinal al copiilor. Mousse-urile fără adaos de zahăr sunt o gustare foarte convenabilă, care oferă organismului vitaminele şi mineralele vitale.

Din păcate, lipsa de informare cu privire la compoziţia acestor produse duce la păreri conform cărora acestea nu sunt produse naturale şi valoroase. 46,5% dintre participanţii la studiul efectuat de Millward Brown cred că în mousse-uri sunt adăugaţi conservanţi, coloranţi (45,2%), zahăr (51,5%) sau îndulcitori (49,8%)[3].

Nutriţionistul Şerban Damian susţine faptul că “mousse-ul are aceleaşi valori nutriţionale pe care le au fructele şi legumele, întrucât este, de fapt, un piure din fructe şi legume. Acesta conţine fibrele, vitaminele şi mineralele pe care le conţin şi fructele sau legumele din care este produs. Mousse-ul nu conţine adaos de zahăr, fiind un produs 100% natural.”

Mousse si sucMousse-urile conţin fibre esenţiale pentru buna funcţionare a corpului nostru, care acţionează printr-un proces de purificare a intestinelor, astfel încât să regleze procesele metabolice. Mai mult, acestea scad nivelul de colesterolului din sânge. Totodată, fibrele ne fac mai activi, motiv pentru care fructele şi mousse-urile de fructe şi legume nu sunt doar o gustare delicioasă, ci şi o masă hrănitoare[4].

O formă convenabilă înainte de toate

De cele mai multe ori, consumatorii preferă o modalitate la îndemână prin care să consume fructele şi legumele. Păstrat într-un ambalaj colorat, mousse-ul este o gustare hrănitoare care poate înlocui una din cele cinci porţii zilnice recomandate de fructe şi legume.

Nu este întotdeauna posibil să păstrezi fructele şi legumele proaspete şi întregi – de multe ori, acestea se alterează în timpul transportului într-o pungă sau în rucsacul copilului. 19,9% dintre participanţii la studiul efectuat de Millward Brown au recunoscut că atunci când vine vorba de consumul de mousse sunt convinşi de forma convenabilă în care este păstrat produsul. Mai mult, aceştia afirmă faptul că mousse-ul este în conformitate cu aşteptările copiilor[5].

Mousse-urile reflectă întocmai nevoile consumatorilor – sunt produse naturale, sigure pentru organism şi asigură nutrienţii esenţiali pentru alimentaţia zilnică, iar pentru că sunt produse gata făcute, nu se consumă timp pentru prepararea lor. Trebuie doar să iei mousse-ul cu tine şi să te bucuri de o gustare sănătoasă şi hrănitoare.

———————————————————————————————————-

[1] Studiu efectuat de Institutul Millward Brown în martie şi aprilie 2015, pe un eşantion de 300 de femei

[2] http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs311/en/

[3] Studiu efectuat de Institutul Millward Brown în martie şi aprilie 2015, pe un eşantion de 300 de femei

[4] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1432575/pdf/gut00393-0005.pdf

[5] Studiu efectuat de Institutul Millward Brown în martie şi aprilie 2015, pe un eşantion de 300 de femei

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.