Cum influenţează emisiile de dioxid de carbon industria construcţiilor? Cum influenţează emisiile de dioxid de carbon industria construcţiilor?
Mai mult de jumătate din populaţia globului locuieşte în orașe, numărul fiind într-o continuă creștere, ceea ce ar putea afecta climatul. Astfel, cele mai... Cum influenţează emisiile de dioxid de carbon industria construcţiilor?

Mai mult de jumătate din populaţia globului locuieşte în orașe, numărul fiind într-o continuă creștere, ceea ce ar putea afecta climatul. Astfel, cele mai importante orașe din România şi din lume au început să-și construiască clădiri eco-friendly, adaptate la mediul înconjurător. Nu mai este un secret faptul că procentul celor care locuiesc în oraşe va ajunge la 66% până în 2050, faţă de 54% în 2014. 

Lider mondial în domeniul habitatului, compania Saint-Gobain este hotărâtă să depășească graniţele din sectorul construcţiilor durabile. Investiţiile în formarea noilor generaţii de comercianţi și profesioniști conştienţi de importanţa eficienţei energetice și de aspectele legate de construcţiile durabile vor garanta viitorul profesiilor din domeniu și vor accentua dezvoltarea acestora.

“Suntem hotărâţi să îmbunătăţim eficienţa energetică în fabrici şi în procesele noastre de producţie. Emisiile directe de dioxid de carbon reprezintă rezultatul arderii combustibililor fosili și al reacţiilor chimice care apar în procesele de producţie. Optimizarea echipamentelor existente, eficientizarea proceselor de ardere, maximizarea procesului de recuperare a căldurii din furnale și utilizarea unui echipament cât mai eficient din punct de vedere energetic au dus la un real progres”, a menţionat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

Următorul pas în această industrie este să construim clădiri care nu produc emisii. Arhitecţii și companiile de construcţii vor avea şansa să pună în lumină ideile lor de construcţii adaptate la mediul înconjurător pentru un viitor eco-friendly.

De asemenea, ei vor aborda aspecte precum: reducerea consumului de energie în clădiri, reducerea emisiilor de carbon asociate producţiei materialelor de construcţii și încurajarea orașelor să opteze pentru o abordare mai integrată în ceea ce privește design-ul construcţiilor și planificările urbane. Totodată, se va încerca folosirea materialelor locale care consumă și mai puţină energie pentru transport.

Timp de câţiva ani, compania Saint-Gobain s-a angajat să reducă emisiile de dioxid de carbon în activităţile sale industriale și de distribuţie, dar și în furnizarea de materiale de construcţii, clădiri terţe, produse și servicii.

Saint-Gobain își propune ca, până în 2025, să reducă în activităţile sale consumul de energie cu până la 15% și emisiile totale de dioxid de carbon cu 20%. Întregul personal al companiei se implică zi de zi pentru a atinge acest obiectiv.

Pentru a crea un mediu eco-friendly, Saint Gobain se angajează să:

  • Promoveze conservarea și disponibilitatea resurselor naturale;
  • Reducă emisiile de dioxid de carbon din activităţile industriale, transport, infrastructură și din produsele și serviciile companiei;
  • Promoveze construcţiile durabile şi responsabile pentru a conserva energia și resursele naturale în timp ce asigură bunăstare și confort;
  • Dezvolte soluţii inovatoare și eficiente, contribuind la creșterea eficienţei energetice și la reducerea impactului negativ asupra mediului;
  • Promoveze dialogul cu părţile interesate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.