Microsoft donează servicii de cloud în valoare de 1 mld. dolari pentru organizații non-profit Microsoft donează servicii de cloud în valoare de 1 mld. dolari pentru organizații non-profit
Acțiunile filantropice au făcut parte din cultura organizațională a gigantului american din software încă din vremurile în care la cârma Microsoft se afla fondatorul... Microsoft donează servicii de cloud în valoare de 1 mld. dolari pentru organizații non-profit

Acțiunile filantropice au făcut parte din cultura organizațională a gigantului american din software încă din vremurile în care la cârma Microsoft se afla fondatorul său, Bill Gates.Cea mai recentă acțiune a companiei se concentrează pe o donație de care se vor bucura peste 70.000 de organizații non-profit, dar și cercetătorii din cadrul universităților. Microsoft și-a propus să ofere servicii de cloud în valoare de 1 miliard de dolari pentru următorii trei ani.

Inițiativa a venit din partea CEO-ului, Satya Nadella, care a dorit să schimbe puțin tradiția Microsoft de a dona gadgeturi. Nadella este de părere că segmentul de cloud computing a devenit o resursă vitală pentru soluționarea problemelor umanității, exact ceea ce încearcă să facă organizațiile non-profit.

Inițiativa se va derula în trei faze. Mai întâi, programul de donații al Microsoft va fi extins pentru a include întreaga gamă de servicii cloud – care conține și Microsoft Azure -, ceea ce le va permite organizațiilor non-profit din întreaga lume să acceseze centrele de date ale companiei din Redmond pentru a-și rula propriile aplicații. Totodată, Microsoft Azure va fi extins și pentru programele de cercetare, permițând, astfel, accesul la soluții de stocare în mod gratuit și o gamă variată de resurse pentru cercetători.

Microsoft își propune, de asemenea, să extindă programele de conectivitate, prin care asigură accesul la internet în cadrul comunităților din zone îndepărtate și rupte de facilitățile statelor dezvoltate (cum este exemplul Kenyei și Tanzaniei).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.