CNAB: Aeroporturile Capitalei, peste media europeană ca trafic și mișcări de aeronave. 2015, an record CNAB: Aeroporturile Capitalei, peste media europeană ca trafic și mișcări de aeronave. 2015, an record
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat în anul 2015, pe cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) şi... CNAB: Aeroporturile Capitalei, peste media europeană ca trafic și mișcări de aeronave. 2015, an record

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat în anul 2015, pe cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu (AIBB AV), un număr record de 9.287.554 de pasageri şi 108.566 de mişcări aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe AIHCB s-au înregistrat 9.274.629 de pasageri şi 97.218 de mişcări de aeronave.

Faţă de anul 2014, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în anul 2015 a înregistrat o creştere de 11,6%.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european.

În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 6,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014.

Ruta București-Lisabona, preluată de Blue Air

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Wizz Air leagă Bucureștiul de Budapesta prin Cluj-Napoca

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.