Wizz Air leagă Bucureștiul de Budapesta prin Cluj-Napoca Wizz Air leagă Bucureștiul de Budapesta prin Cluj-Napoca
Transportatorul aerian low cost Wizz Air, una dintre cele mai mari companii de profil din Europa Centrală şi de Est, a anunțat în cadrul... Wizz Air leagă Bucureștiul de Budapesta prin Cluj-Napoca

Transportatorul aerian low cost Wizz Air, una dintre cele mai mari companii de profil din Europa Centrală şi de Est, a anunțat în cadrul unui eveniment de presă care a avut loc astăzi inaugurarea a două noi rute dinspre București începând cu luna iulie a acestui an.Compania își întărește poziția pe segmentul rutelor interne odată cu introducerea cursei București-Cluj-Napoca, care va fi operată din data de 22 iuelie, cu o frecvență de 6 zboruri săptămânale (acestea vor fi disponibile în fiecare zi a săptămânii, cu excepția sâmbetelor).

“Cluj este a doua cea mai mare bază a noastră din România, după București, și are o notorietate mai mare. Totodată, nefiind deservită de alte companii low-cost a reprezentat o oportunitate bună pentru noi”, a explicat alegerea Clujului ca și destinație internă György Abrán, directorul comercial Wizz Air.

Astfel, Wizz Air ajunge la 8 aeroporturi deservite în România (6 baze), cu un total de 18 aeronave alocate ce oferă acces la 108 destinații din 17 țări.

Prețul unui bilet de avion pe ruta București – Cluj pornește de la 39 de lei (pe segment de zbor – în acest moment, pe site-ul companiei prețul biletelor este de 69 de lei), cursele fiind operate seara după ora 20 (21:55 plecare din București, 20Ș35 plecare din Cluj).

Totodată, începând cu 19 septembrie, Wizz Air va lega capitala noastră de Budapesta. Compania va opera 4 zboruri săptămânal, în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică. Prețul biletelor de avion pornește de la 99 de lei (pe segment de zbor).

În octombrie, Wizz Air a anunțat patru noi zboruri de la Cluj–Napoca spre Alicante, Berlin Schoenefeld, Billund şi Doncaster Sheffield.

György Abrán Chief Commercial Officer Wizz Air (2)“Suntem încântaţi să adăugăm curse noi, cu tarife scăzute, în România, în condiţiile în care numărul de pasageri transportaţi pe această piață a crescut cu 16% în 2015”, a mai spus oficialul Wizz Air.

Potrivit acestuia, compania are o cotă de piață de 29,8% la nivel local, fiind urmată de Tarom, cu 24,2%, Blue Air – 12,3% și Ryanair – 7,3%.

Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de persoane în 2015 de la aeroporturile din România, comparativ cu 3,9 milioane în 2014. Un eveniment important din 2015 a fost anunțul bazei de la Iași, care va deveni, începând cu luna iulie, a 23-a bază operațională Wizz Air şi cea de-a 6-a bază din România.

“Deschiderea unei noi baze depinde de doi factori foarte importanți: cererea și acoperirea costurilor”, a precizat György Abrán, referindu-se și la posibilitatea ca Sibiu să fie următoarea bază locală a transportatorului.

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN BUCUREŞTI:

Destinaţia Zilele de operare Începând cu Tarife de la*
Cluj-Napoca luni, marţi, miercuri, joi, vineri, duminică 22 iulie 2016 RON 39
Budapesta luni, miercuri, vineri, duminică 19 septembrie 2016 RON 99

Wizz Air a anunțat în octombrie că va adăuga a 5-a aeronavă la baza din Cluj-Napoca, începând cu luna iulie 2016. Astfel, compania își va majora cu circa 18% capacitatea de transport (numărul de locuri) din România.

În același timp, compania va angaja în total circa 400 de persoane în următoarele 12 luni pentru a face față noilor rute din portofoliu și aducerii de noi aeronave.

În 2015 Wizz a introdus zboruri și către Berlin, Tenerife, Nisa, Insulele Canare sau Islanda, fiind disponibile circa 20 de noi aeroporturi noi în portofoliu.

Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 65 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 400 de rute de la 23 de baze, ce asigură conexiunea între 118 destinaţii din 38 de ţări. Compania a transportat 19,2 milioane de pasageri în 2015. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.