Turismul mondial, plus 4% în 2015. Număr record de turiști: 1,18 miliarde de persoane Turismul mondial, plus 4% în 2015. Număr record de turiști: 1,18 miliarde de persoane
Sosirile turiștilor la nivel mondial au crescut cu 4,4% în 2015 comparativ cu anul anterior și au atins un număr record de 1,184 miliarde... Turismul mondial, plus 4% în 2015. Număr record de turiști: 1,18 miliarde de persoane

Sosirile turiștilor la nivel mondial au crescut cu 4,4% în 2015 comparativ cu anul anterior și au atins un număr record de 1,184 miliarde de persoane, reiese din datele Organizațiri Mondiale a Turismului (UNWTO).

Potrivit reprezentanților organizației, comparativ cu anul doi ani, încă 50 de milioane de turiști s-au alăturat persoanelor care au călătorit în 2015 la nivel internațional. Un semnal clar că, în pofida atacurilor teroriste care au zdruncinat destinații cunoscute precum Paris, Tunisia, Ankara, Istanbul sau Egipt, turiștii din întreaga lume nu s-au lăsat intimidați.

“Turismul international a atins noi recorduri în 2015. Performanța sectorului are o contribuție importantă în creșterea economiilor și crearea de noi locuri de muncă în multe părți ale lumii. De aceea, este vital ca țările să continue politicile care permit dezvoltarea industriei de ospitalitate”, a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.

Potrivit datelor organizației, destinațiile avansate din punct de vedere economic au atras mai mulți turiști (+5%) decât țările în curs de dezvoltare (+4). Europa a înregistrat un plus de 5% al numărului de vizitatori.

Astfel, la nivel European, sosirile au ajuns la 609 milioane de persoane, cu 29 de milioane mai mult ca în 2014. Europa Centrală și de Est a raportat un plus de 6% comparativ cu 2014, în timp ce țările din nordul Europei au avut un avans de 6%, cele din zona de vest plus 4%, iar Europa Sud-Mediteraneeană a raportat un avans de 5%.

Cu 13 milioane de turiști mai mult au avut și țările din zona Asia-Pacific, adică un total de 277 de milioane de sosiri.

Oriental Mijlociu a avut un plus de 3% al numărului de turiști, adică 54 de milioane de persoane.

China, Statele Unite și Marea Britanie au condus în rândul țărilor cu cei mai mulți turiști care au întreprins călătorii în 2015, aceștia având și cele mai mari bugete de călătorie.

În cee ace privește previziunile pentru anul în curs, oficialii UNWTO sunt de părere că sosirile la nivel mondial vor avea o creștere de 4%. Pe regiuni, creșterea este estimate la 3-5% în Asia-Pacific, zona Americii, de 3,5-4,5% în Europa, în timp ce pentru Africa se estimează un avânt de 2-5%, la fel ca și în Orientul Mijlociu.

“Guvernele ar trebui să includă turismul pe lista obiectivelor pentru care trebuie adoptate noi măsuri de securitate, nu doar pentru a minimiza expunerea sectorului la amenințări, ci și pentru a facilita călătorii mai sigure pentru turiștii din întreaga lume”, au mai spus reprezentanții UNWTO.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.