15 lucruri pe care trebuie să le știi despre Therme București. GALERIE FOTO 15 lucruri pe care trebuie să le știi despre Therme București. GALERIE FOTO
Începând din 14 ianuarie, Bucureștiul beneficiază de un proiect unic, dezvoltat în premieră pentru România, care plasează Capitala pe harta exclusivistă a capitalelor cu... 15 lucruri pe care trebuie să le știi despre Therme București. GALERIE FOTO

Începând din 14 ianuarie, Bucureștiul beneficiază de un proiect unic, dezvoltat în premieră pentru România, care plasează Capitala pe harta exclusivistă a capitalelor cu tradiție în utilizarea apelor termale – Roma, Viena, Budapesta. Situat în zona de nord a Capitalei, în Balotești, Therme se deschide pentru publicul larg, oferind bucureștenilor, dar și locuitorilor din orașele învecinate și turiștilor, o alternativă de relaxare și distracție complet nouă pentru România.

 1. Cel mai mare complex de wellness și relaxare din Europa, construit greenfield

Suprafața totală a proiectului, inclusiv terenul aferent clădirii, ocupă un areal de peste 250.000 mp. Suprafața construcției este de peste 30.000 mp indoor, ceea ce reprezintă cea mai extinsă suprafață construită de la zero în Europa pentru un astfel de proiect.

Therme București poate găzdui simultan 4.000 de vizitatori. Complexul oferă tuturor vizitatorilor plăcerea de a se relaxa în una din cele 8 piscine, având la dispoziție o suprafață totală de peste 3.000 mp.

Temperatura de 33oC a apei este menținută atât în piscinele interioare, cât și în cea exterioară, aceasta rămânând accesibilă și în timpul iernii.

 1. Cel mai adânc foraj geotermal din ultimii 25 de ani

Apa geotermală utilizată la Therme este extrasă de la 3.100 m adâncime. Este cel mai adânc foraj de apă termală realizat după 1989 și folosește o tehnică revoluționară, care păstrează toate calitățile fizice și chimice ale apei, până la suprafață.

 1. Cel mai extins complex bazat pe ape termale

Apa termală este captată la o temperatură de peste 80 de grade Celsius. După tratare și răcire, temperatura apei utilizată la Therme este constantă, de 33 de grade.

La fiecare 4 ore, toată apa din bazine este recirculată și filtrată. Apa termală captată este utilizată la climatizarea întregului complex pe timpul iernii, prin procesul de transfer termic, asigurând astfel autonomia energetică.

 1. Cea mai extinsă suprafață înverzită din România pentru un complex de relaxare

Suprafața totală înverzită este de 180.000 mp. Plantele sunt aduse de pe patru continente și ocupă atât suprafața interioară, cât și grădinile exterioare.

VIDEO 

The Plam_11_Therme (8)

 1. Cea mai mare grădină botanică din România

Cu cele peste 800.000 de plante, Therme București devine cea mai mare gradină botanică de interior și exterior din România. S-au plantat 1.200 copaci, 3.000 de arbuști, 500 de palmieri, peste 600.000 de flori, 40.000 de trandafiri, 60.000 de eunimus și alte plante.

Pentru a asigura necesarul de lumină al grădinii exotice, dar și pentru a întregi experiența unică a vizitatorilor, spațiile vitrate sunt întinse pe 3 fațade ale clădirii.

 1. Cea mai întinsă plantație indoor de palmieri din Europa

Cei 500 de palmieri de la Therme București din interior formează cea mai mare plantație de palmieri de pe continentul european. Palmierii sunt aduși din 5 țări și au trecut printr-un proces complex de aclimatizare și îngrijire în Olanda, pe parcursul a 700 de zile.

Printre speciile de palmieri și plante exotice regăsite în grădina Therme se numără și cel mai înalt palmier transportat și aclimatizat în Europa – Washingtonia Robusta, cu o înălțime de 14 metri, un exemplar din specia Veitchia Winin, cu vârsta de 24 de ani și 12 metri înălțime, dar și multe specii rare.

Amintim aici Chyrtostachis Renda – palmierul roșu, care este o plantă foarte prețioasă pentru colecționari sau Chambeyronia Macrocarpa – impresionantă prin culoarea maro-roșcat a frunzelor, care se deschid doar în anumite perioade ale anului.

 1. Cel mai bătrân copac aclimatizat în România

“Vedeta” Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa), supranumit și copacul înțelepciunii, care are o vechime de 120 ani și a fost adus din China. Drumul până la Therme a durat 2 săptămâni. Se spune că prințul Siddharta s-a așezat și a meditat sub acest copac și acolo a găsit “iluminarea“, după care devenit Buddha.

 1. Cel mai mare complex de saune din România

Noutatea absolută din zona Spa & Wellness este oferită de cele 6 saune tematice și o baie de aburi. Fiecare saună are un anumit design, miros specific și sistem sonor.

Vizitatorii se pot bucura astfel de un adevărat ritual de wellness și purificare, denumit în limba germană Aufguss, realizat prin infuzarea unei soluții de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice încinse din saună.

O experiență multisenzorială de Aufguss are efecte benefice asupra organismului, prin activarea circulației sangvine, hidratarea pielii și întărirea sistemului imunitar. Specificul diferit al fiecărei saune de la Therme, precum și programul variat al procedurilor, oferă simultan unui număr de 300 de clienți posibilitatea să se bucure de experiența Aufguss.

 1. Cel mai modern sistem de purificare a apei din lume

Apa captată la Therme trece printr-un proces complex de tratare. Ultima etapă înainte de utilizare este tratamentul prin ozonificare (cel mai performant sistem de purificare a apei existent la ora actuală, la nivel mondial) care distruge bacteriile cunoscute. În plus, acest tratament modern al apei nu lasă reziduuri sau mirosuri neplăcute. Tratamentul cu ozon al apei este extrem de eficient, deoarece oxidează materiile organice din apa, inactivează bacteriile, virușii si alte microorganisme și are rol dezinfectant.

 1. Cea mai mare piscină cu valuri din România

Piscina cu valuri din zona Galaxy are o suprafață de 560 m2 și o adâncime care variază de la 1 metru la 3 metri, fiind cea mai mare de acest gen din România. Timp de 365 de zile pe an, indiferent de anotimp, valurile sunt produse cu ajutorul unei tehnologii de ultimă oră, care permite confortul și garantează siguranța.

Instalația de produs valuri oferă 4 programe de intensitate și rapiditate total diferite. În aceeași arie este disponibilă și o piscină semi-olimpică cu patru culoare și 25 metri lungime, cu adâncime cuprinsă între 1,2 și 1,6 metri.

 1. Cel mai mare sistem indoor de tobogane din Europa Centrală și de Sud-Est

Zona Galaxy din cadrul Therme București deține cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul și Sud-Estul Europei. Lungimea totală a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o înălțime de până la  14 metri, ele fiind concepute pentru a oferi multiple ocazii de entertainment pentru toate vârstele.

Zona cuprinde 16 tobogane, dintre care 7 pentru copii, 2 tobogane care „străpung” acoperișul clădirii, tobogane interactive cu jocuri de lumini sau “Racer”, unde pot concura până la 3 participanți simultan, precum și “Crazy River”, cu un volum de apă de peste 2.500 m3/oră. Toboganele au o capacitate de 6.500 de persoane pe oră.

 1. Design și inginerie de clasă mondială

Fațada de tip autoportant (care nu are nevoie de stâlpi de susținere) este cea mai mare de acest gen din România. Structura metalică a fațadei fost integral executată în uzinele metalurgice din Stuttgart și a  fost montată la Therme pe parcursul unui an.  Aceasta are o greutate de 1.100 tone.

Acoperișul zonei THE PALM este un colos transparent de  230 de tone și are o suprafață de 900 metri pătrați, fiind cel mai mare acoperiș retractabil montat vreodată într-o zonă seismică.

Din punct de vedere seismic, întreaga structură este proiectată și construită să reziste la cutremure de peste 9 grade pe scara Richter. Geamurile acoperișului au folii speciale anti-uragan, tehnologie  importată din S.U.A.

 1. Singura clădire din România care își produce singură energia de care are nevoie

Clădirea Therme București are o înaltă eficiență energetică, asigurată de încălzirea complexului prin schimb termic al apei termale timp 320 zile pe an.

   14.  Investiție de 50 de milioane de euro

Investiția în Therme București este realizată de A-HEAT GROUP AG, concern cu sediul la Viena. Lucrările de construcție a proiectului Therme București au început la finele anului 2013, fiind la fel de provocatoare ca și construirea unui aeroport, investiția totală ridicându-se la aproximativ 50 de milioane de euro.

   15.  Prețuri de la 39 de lei

Centrul Therme se adresează tuturor celor care își doresc câteva ore de vacanță, de relaxare și distracție, într-un singur loc, la prețuri care încep de la 39 de lei. Întreaga listă de prețuri AICI!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.