New Trends: Project Tango de la Lenovo şi Google New Trends: Project Tango de la Lenovo şi Google
Lenovo va dezvolta, în colaborare cu Google, primul smartphone OEM integrat cu Project Tango. Tehnologia Project Tango oferă unui dispozitiv mobil capacitatea de a naviga... New Trends: Project Tango de la Lenovo şi Google

Lenovo va dezvolta, în colaborare cu Google, primul smartphone OEM integrat cu Project Tango. Tehnologia Project Tango oferă unui dispozitiv mobil capacitatea de a naviga lumea fizică asemănător modului în care o facem noi, oamenii. Compania lansează o invitație tuturor dezvoltatorilor de a-şi înregistra propunerile de aplicații Project Tango, beneficiind astfel de șansa de a primi finanțare pentru acestea şi de a fi incluse pe smartphone-ul Lenovo integrat cu Project Tango care urmează să fie lansat.

În cadrul Consumer Electronics Show 2016 (CES), Lenovo a anunțat dezvoltarea primului dispozitiv mobil de larg consum integrat cu Project Tango în colaborare cu Google. Noul smartphone, cu un procesor Qualcomm® Snapdragon™, va fi disponibil începând cu vara anului 2016 şi va transforma ecranul într-o fereastră magică ce poate suprapune informații şi obiecte digitale în lumea reală. Lenovo, Google şi Qualcomm Technologies lucrează îndeaproape pentru a optimiza componentele software şi hardware, asigurându-se astfel că utilizatorii valorifică pe deplin platforma Project Tango.

“Pentru a deschide drumuri noi în contextul industriei hiper-competitive de smartphone-uri şi tablete de astăzi, trebuie să ne asumăm riscuri în ceea ce privește inovația – este singura cale prin care putem schimba cu adevărat modul în care oamenii utilizează tehnologia mobilă”, a declarat Chen Xudong, Senior Vice President şi președinte al Mobile Business Group, Lenovo. „Împreună cu Google, înlăturăm orice barieră, concentrându-ne asupra componentelor hardware şi software în egală măsură. Punerea în practică a viziunii noastre comune va crea o experiență de utilizare completă care captează imaginația consumatorului de astăzi.”

Project Tango este o platformă tehnologică dezvoltată de Google care utilizează un sistem optic computerizat avansat, detectare în adâncime şi a mișcării pentru a crea experiențe 3D pe ecran, permițând astfel utilizatorilor să-şi exploreze mediile ambiante fizice prin intermediul dispozitivului. Acesta îmbină componente software şi hardware specializate care îi permit să reacționeze la fiecare mișcare a utilizatorului, spre exemplu când acesta face un pas în față, în spate sau se apleacă dintr-o parte în alta.

Dezvoltatorii de aplicații vă pot transforma casa într-un joc virtual sau pot crea o fereastră magică ce deschide medii virtuale şi amplificate. Dispozitivele integrate cu Project Tango pot recunoaște locuri în care au mai fost, precum sufrageria, biroul dumneavoastră sau spații publice. Spre deosebire de GPS, sistemul de detectare a mișcării Project Tango funcționează şi în spațiile interioare, permiţându-le utilizatorilor să navigheze cu precizie într-un mall sau chiar să găsească un obiect anume în magazinele unde astfel de informații sunt disponibile.

“Cu Project Tango, smartphone-ul devine o fereastră către lumea fizică care îi permite să perceapă spațiul şi mișcarea dincolo de limitele unui ecran tactil”, a declarat Johnny Lee, coordonator al Project Tango, Google. „Colaborarea cu Lenovo ne ajută să punem conceptul Project Tango la dispoziția mai multor utilizatori şi dezvoltatori din întreaga lume pentru a crea și a se bucura de noi experiențe care contopesc lumea virtuală şi cea reală.”

Cu ajutorul senzorului prevăzut, dispozitivele Project Tango pot capta dimensiunile 3D ale încăperii, oferind măsurători care pot fi utilizate atunci când doriți să cumpărați mobilă sau decorațiuni.

De asemenea, ca parte a acestui parteneriat, Lenovo invită dezvoltatorii de aplicații să contribuie la extinderea ecosistemului de aplicații Project Tango, aflat într-o fază incipientă. Capabilitățile tehnologice avansate oferite de Project Tango le permit dezvoltatorilor să creeze aplicații care nu au fost posibile până acum.

“Qualcomm Technologies este foarte încântat că Lenovo şi Google şi-au propus să aducă un dispozitiv Project Tango pe piață pentru ca toți consumatorii să se bucure de aplicații şi servicii mobile conectate avansate la un cu totul alt nivel, care îmbină funcții video, imagistică şi elemente grafice”, a declarat Seshu Madhavapeddy, Vicepreședinte, Product Management, Qualcomm Technologies. „Qualcomm Technologies are o experiență bogată şi îndelungată de colaborare cu comunitatea de dezvoltatori pentru a se asigura că toate experiențele pe care Project Tango şi Lenovo şi-au propus să le livreze sunt optimizate pentru procesorul Snapdragon.”

Începând de astăzi, dezvoltatorii își pot înregistra propunerile lor de aplicații Project Tango accesând https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator, beneficiind astfel de șansa de a-şi avea propria aplicație inclusă pe viitorul smartphone Lenovo. Perioada de înregistrare se încheie pe 15 februarie 2016.

Kit-ul Project Tango Tablet Development poate fi achiziționat prin Google Store: https://store.google.com/product/project_tango_tablet_development_kit.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.