Legendarul brand Motorola își trăiește ultimele zile Legendarul brand Motorola își trăiește ultimele zile
Cunoscutul brand Motorola va fi înlocuit în curând cu Moto by Lenovo, după cum declara recent în presa internațională CEO-ul Motorola Mobility Rick Osterloh.... Legendarul brand Motorola își trăiește ultimele zile

Cunoscutul brand Motorola va fi înlocuit în curând cu Moto by Lenovo, după cum declara recent în presa internațională CEO-ul Motorola Mobility Rick Osterloh. Trebuie să vă reamintim faptul că Lenovo, în prezent cel mai mare producător de calculatoare din lume, a achiziționat Motorola, companie care se afla în portofoliul Google, în 2014 pentru suma de 2,91 de miliarde de dolari.

Motorola Inc. a fost o companie multinațională de telecomunicații fondată în 1928 în Schaumburg (Chicago), Illinois, de frații Paul și Joseph Galvin.

După ce a înregistrat pierderi cumulate de 4,3 miliarde de dolari între 2007 și 2009, compania a fost divizată pe 4 ianuarie 2011 în două companii independente cotate la bursă, Motorola Mobility și Motorola Solutions. Motorola Solutions este considerată succesorul direct al Motorola, Inc. în timp ce Motorola Mobility este compania care s-a desprins.

În august 2011 Motorola Mobility a fost achiziționată de către Google pentru suma de 12,5 miliarde de dolari.

Potrivit oficialului companiei, numele Motorola va rămâne încă în cadrul Lenovo, ca și divizie a producătorului chinez.  Cu toate acestea, noile gadgeturi care vor ieși din fabricile holdingului vor avea denumirea Moto by Lenovo. O schimbare subtilă, însă cu mare însemnătate pentru fanii nostalgici ai brandului american fondat în urmă cu aproape 90 de ani.

Totodată, se pare că beneficiarele numelui Moto by Lenovo vor fi smartphone-urile high-end, device-urile destinate segmentului low de piață urmând să apară sub denumirea Lenovo Vibe.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.