CES 2016: Vinilurile devin portabile cu noul pick-up premium de la Sony CES 2016: Vinilurile devin portabile cu noul pick-up premium de la Sony
Sony lansează un nou pick-up premium care le permite posesorilor de discuri de vinil să se bucure de piesele lor preferate la o calitate... CES 2016: Vinilurile devin portabile cu noul pick-up premium de la Sony

Sony lansează un nou pick-up premium care le permite posesorilor de discuri de vinil să se bucure de piesele lor preferate la o calitate remarcabilă, chiar și atunci când sunt pe drum[i]. În premieră mondială, Sony PS-HX500 permite convertirea colecției de viniluri a utilizatorilor în fișiere digitale la o calitate High-Resolution Audio (echivalentă standardului DSD).

Detalii sonore de o înaltă calitate

Creat special pentru iubitorii de muzică, fiecare element al PS-HX500 este gândit pentru a oferi cea mai bună calitate posibilă a sunetului și pentru a trata vinilurile cu respectul pe care acestea îl merită. De la un nou tip de braț, până la platanul turnat și plinta însăși, fiecare componentă a beneficiat de atenție specială pentru a oferi o experiență muzicală extraordinară.

Brațul drept asigură un echilibru stereo excelent. Brațul include și un cap rotunjit care minimizează rezonanța, pentru o reproducere sonoră pură. Un dispozitiv anti-alunecare este încorporat în asamblarea brațului, alături de un sistem de direcție a acestuia. Un cartuș magnetic mobil este inclus pentru ajustarea balansului.

PS-HX500 are un platan turnat din aluminiu și este pus în mișcare de o curea alimentată de un motor în două viteze. O plintă acustică de 30 de milimetri, cu densitate ridicată, este montată alături de un nou model de preș de cauciuc de 5 mm și patru picioare de izolare. O abordare clasică a designului de pick-up-uri, după ani și ani de experiență în domeniu, a condus la realizarea unui model care-i poate mulțumi și pe cei mai exigenți entuziaști ai muzicii.

Vinilurile devin portabile

Entuziaștii discurilor se confruntă uneori cu perspectiva unor fișiere digitale inferioare discurilor analogice, atunci când se află în mișcare. PS-HX500 vine cu un convertor DSD nativ de o înaltă calitate care oferă utilizatorului opțiunea de a copia muzica de pe discurile analogice preferate pe PC, în format digital, la o calitate până la standardul High-Resolution Audio. Acesta le permite utilizatorilor să asculte muzica de pe discurile de vinil la aceeași calitate pe un PC compatibil, un player audio sau chiar în mașină. Pick-up-ul vine cu un preamplificator integrat care se poate conecta direct la un amplificator extern pentru o experiență auditivă high-fidelity în propria locuință.

Software simplu de înregistrare și editare

Utilizând aplicația de PC pentru PS-HX500, un disc de vinil poate fi convertit ușor în fișiere High-Resolution Audio pe PC-ul utilizatorului și editat în post-producție. Aplicația se descarcă simplu, iar procesul de înregistrare este facil, fiind necesară conectarea pick-up-ului la computer. Piesele pot fi ulterior editate, etichetate, decupate sau combinate împreună, permițându-le utilizatorilor să fie cu adevărat creativi cu muzica lor.

PS-HX500 va fi disponibil în Europa din aprilie 2016, la prețul recomandat de €500.

—————————————————————————————————-

[i] Cu orice dispozitiv compatibil cu High-Resolution Audio

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.