De ce căderea pieței de acțiuni din China nu reprezintă o criză De ce căderea pieței de acțiuni din China nu reprezintă o criză
Piața de acțiuni din China a înregistrat o a doua ”topire” în ultimele zile – o scădere de 7%. Ce înseamnă asta pentru piața... De ce căderea pieței de acțiuni din China nu reprezintă o criză

Piața de acțiuni din China a înregistrat o a doua ”topire” în ultimele zile – o scădere de 7%. Ce înseamnă asta pentru piața globală de acțiuni? În primul rând, ar fi interesant să ne aducem aminte că, atunci când piața chineză de acțiuni a crescut cu 100%, toată lumea a râs și a spus că e o nebunie, iar acum ne panicăm și spunem că avem de a face cu o ”criză”. Ei bine, nu cred că este o criză.

Nu cred că datele macro au transmis vreun semnal în acest sens – și mă refer la tulburarea pe care o simțim pe piețele de acțiuni din statele dezvoltate.

Cred că avem comenzi interne în industria manufacturieră din Germania foarte robuste și o îmbunătățire a cererii la export – sunt, practic, cele mai bune date din ultimele două luni. Avem date bune și pe piața muncii, atât în SUA, cât și în Europa. Datele din retail sunt solide pe ambele continente, de asemenea. Prin urmare, cred că este o reacție exagerată la aceste mișcări de pe piața din China.

Am intrat în faza finală în care vedem un sell-off determinat de lichidități și de-leveraging, fază care, atunci când se va încheia, va genera oportunități de creștere pentru acțiuni, în special în Europa, acțiuni care vor fi în acel moment foarte ieftine.

Opinie de Peter Garnry, Head of Equity Strategy, Saxo Bank

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.