40 de milioane de euro pentru noi piste de bicicletă la Madrid – “El Pais” 40 de milioane de euro pentru noi piste de bicicletă la Madrid – “El Pais”
Primăria Madridului a alocat 40 de milioane de euro în bugetul pentru 2016 pentru a construi 33 de noi piste de bicicletă, scrie marți... 40 de milioane de euro pentru noi piste de bicicletă la Madrid – “El Pais”

Primăria Madridului a alocat 40 de milioane de euro în bugetul pentru 2016 pentru a construi 33 de noi piste de bicicletă, scrie marți ziarul ‘El Pais’, citat de Agerpres.

Până la sfârșitul anului viitor, va fi finalizată rețeaua de piste de bicicletă care traversează Madridul, iar unele dintre pistele realizate deja vor fi completate cu culoare separate de restul carosabilului prin borduri, nu doar cu marcaje rutiere.

Totodată, serviciul municipal de închiriere de biciclete, BiciMad, inaugurat în 2014 — cu 1.560 de biciclete și 123 de stații de închiriere — se va extinde spre zona de sud a orașului. După dificultățile cu care s-a confruntat la început, acest proiect s-a dezvoltat spre nord, ajungând în prezent la 2.080 de biciclete și 165 de stații.

Planul de mobilitate urbană aprobat anul trecut de municipalitatea din Madrid prevede 283 de piste de biciclete, de trei ori mai mult decât în 2006.

Prin comparație cu anul 2008, cererea de închirieri de biciclete a crescut de 2,5 ori, dar reprezintă doar 1 % din totalul deplasărilor din capitala spaniolă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.