Culori vibrante şi texturi romantice: cum arată prima colecţie de eşarfe Meşteshukar ButiQ Culori vibrante şi texturi romantice: cum arată prima colecţie de eşarfe Meşteshukar ButiQ
Mesteshukar ButiQ lansează prima colecție de eșarfe, realizată în urma unei colaborări între meștesugari de etnie romă și designerul vienez Peter Weisz. Prima colecţie... Culori vibrante şi texturi romantice: cum arată prima colecţie de eşarfe Meşteshukar ButiQ

Mesteshukar ButiQ lansează prima colecție de eșarfe, realizată în urma unei colaborări între meștesugari de etnie romă și designerul vienez Peter Weisz.

Prima colecţie de eşarfe a Meşteshukar ButiQ  armonizează elemente clasice de inspiraţie romani şi linii contemporane de design, materiale simple, dar şi texturi romantice lângă imprimeuri multicolore.

Colectia de eşarfe a fost realizată împreună cu atelierul Zig Zag şi Lenuţa Dumitru, una dintre croitoresele de etnie romă, alături de care Peter Weisz a realizat şi precedentele colecţii vestimentare.

„Fiecare cusătură şi fiecare imprimeu sunt realizate manual, după ce am dezvoltat  împreună cu Mesteshukar ButiQ modalităţi de reinterpretare a influenţelor tradiţionale rome. Şi în această colecţie am folosit câteva elemente tipice din vestimentaţia romă, care m-au inspirat în dezvoltarea unor concepte de eşarfe unisex. Împreună cu croitoresele de etnie romă am creat o colecție bogată în motive, în care mai multe tipologii de persoane se pot regăsi – elegante, aventuroase sau romantice”, spune Peter Weisz, designerul colecției.

Printre elementele surprinzătoare ale acestei colecţii de eşarfe se numără franjurii, un motiv des intâlnit în vestimentaţia romani, dar și un element prezent în tendințele actuale ale sezonului. Eșarfele cu franjuri sunt un accesoriu surprinzător și versatil, ce pot scoate din anonimat orice ținută.

Un alt motiv de influență romani sunt trandafirii, prezenţi şi în colecţiile vestimentare precedente. Trandafirii reapar şi în colecţia de eşarfe, de data aceasta pe imprimeuri bogate în culori.

Peter Weisz este co-fondatorul companiei de design zerunianandweisz. Printre proiectele cu care a colaborat  în calitate de creative & fashion director şi stylist se numără: Schaufenster/ Die Presse, Diva, Woman, WIener, Ahead, Attitude/ GB, Palmers&Swarovski. Alături de Nadja Zerunian, Peter Weisz este consultant al Fundaţiei Erste pentru proiectele Mesteshukar ButiQ. Nadja Zerunian concepe designul pentru bijuteriile şi obiectele de design interior, în timp ce Peter Weisz se ocupă de designul vestimentar.

Atelierele ZigZag, în care s-au produs eşarfele, reprezintă un spațiu de creaṭie şi producṭie pentru articole textile şi de vestimentație. Coagulată în jurul obiectivului de participare activă la integrarea socială şi economică a persoanelor de etnie romă din Săftica şi Clejani, afacerea socială ZigZag crede în puterea comunităților dezavantajate de a identifica şi mobiliza resurse pentru a genera soluții sustenabile la probleme sociale.

Meșteshukar ButiQ (MBQ) este o rețea de întreprinderi de economie socială și un suporter activ al revalorizării meşteşugurilor tradiționale rome, care a reușit să aducă o viziune proaspătă asupra meşteşugurilor rome şi să relanseze produse şi obiecte tradiționale, cu un design contemporan.

Destinate acoperirii nevoilor contemporane de reconectare a vieții la natural și de protejare a mediului înconjurător, produsele și serviciile oferite de Meșteshukar ButiQ implică o materie primă curată, cunoașterea unui meșteșug trecut prin lunga probă a timpului, mâini iscusite și o utilitate imediată.

Mesteshukar ButiQ este un brand deținut de Asociația Romano ButiQ. Aici veți auzi povești despre meșteșugarii romi, despre tradiții și tehnici demult uitate. Produsele și obiectele pe care le găsiți la Mesteshukar ButiQ sunt realizate în colaborare cu designeri internaționali, care consiliază Fundația Erste pentru programul Roma Partnership.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.