Apple și Ericsson, contract pe 7 ani Apple și Ericsson, contract pe 7 ani
Doi giganți din industria tech la nivel mondial, Ericsson – companie specializată în realizarea infrastructurii telecom – și Apple – unul dintre cei mai... Apple și Ericsson, contract pe 7 ani

Doi giganți din industria tech la nivel mondial, Ericsson – companie specializată în realizarea infrastructurii telecom – și Apple – unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul smartphone-urilor -, au semnat un acord de parteneriat pe o durată de 7 ani.

Odată cu semnarea acestui parteneriat, cele două companii vor aduce pe masă patentele deținute în portofolii și vor renunța la procesele pe tema drepturilor de autor (în februarie și martie, Ericsson a dat în judecată Apple din cauza neînțelegerilor privind licențele diverselor tehnologii folosite de producătorul iPhone).

Deși nu au declarat care va fi câștigul financiar al firmei în urma acestui acord, oficialii Ericsson au precizat că se așteaptă ca veniturile din drepturi de proprietate intelectuală să ajungă la 1,5 miliarde de dolari în 2015, suma incluzând și taxele de licențiere din partea Apple.

Totodată, cele două companii vor colabora la dezvoltarea rețelelor video 5G și la optimizarea rețelelor wireless.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.