Coșul de cumpărături al părinților: care sunt cele mai scumpe cadouri pe care le oferă de Crăciun? Coșul de cumpărături al părinților: care sunt cele mai scumpe cadouri pe care le oferă de Crăciun?
Jucăriile tematice de Crăciun sau inspirate din animațiile anului 2015, jocurile interactive, dulciurile, hainele de sezon, centrele de activități pentru bebeluși, cărțile, aparatele pentru... Coșul de cumpărături al părinților: care sunt cele mai scumpe cadouri pe care le oferă de Crăciun?

Jucăriile tematice de Crăciun sau inspirate din animațiile anului 2015, jocurile interactive, dulciurile, hainele de sezon, centrele de activități pentru bebeluși, cărțile, aparatele pentru prepararea hranei, îngrijire sau supraveghere și accesoriile pentru camere sunt unele dintre cele mai căutate produse în această perioadă, spun reprezentanții Bebikut.ro, magazin online de pe piața locală, specializat în comercializarea de articole premium pentru copiii de până în 6 ani.

Din datele acestora, părinții sunt dispuși să plătească, în medie, între 500 și 1000 de lei pentru un cadou care să le aducă zâmbetul pe buze celor mici.

Astfel, dacă în celelalte perioade din an, coșul mediu de cumpărături într-un magazin precum este și Bebikut.ro variază între 200 și 350 de lei, în funcție de tipologia produselor cumpărate, în perioada Crăciunului aceasta depășește, de cele mai multe ori, pragul de 500 de lei.

Mai mult, părinții cu venituri peste medie, sunt dispuși să plătească peste 1500 de lei pentru a-și răsfăța copii de sărbători, optând, de cele mai multe ori, pentru jucării mai spectaculoase. Mașinuțele electrice, ATV-urile, căsuțele de joacă pentru copii, tricicletele, săniuțele sau alte jucării mai complexe, de exterior, sunt unele dintre cele mai scumpe cadouri pe care le pot primi cei mici de Crăciun.

“În general, părinții retrăiesc spiritul Crăciunul prin prisma bucuriei pe care o aduc copiilor lor și, de aceea, cei mai mulți dintre noi suntem deosebit de generoși atunci când vine vorba de alegerea cadourilor pentru cei mici în această perioadă și, de asemenea, mult mai indulgenți în ceea ce privește consumul de dulciuri. Desigur, valoarea coșului de cumpărături variază foarte mult și în funcție de veniturile familiei, persoanele cu venituri medii acordând mai mare importanță alimentației și îngrijirii corespunzătoare a copilului decât jucăriilor de ultimă generație sau accesoriilor moderne pentru camera celor mici”, spune Maria Martac, director general al Bebikut.ro.

Astfel, în perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă părinții sunt dispuși să cheltuiască până la 40% din venituri pentru cadourile celor mici, bugetele pentru jucării, jocuri interactive, haine, cărți, dulciuri și accesorii crescând considerabil.

Totodată, în ceea ce privește cele mai importante criterii de care țin cont părinții atunci când aleg cadourile pentru cei mici, potrivit retailerului, în afară de buget, mamele au tendința de a pune un accent deosebit pe calitatea articolelor achiziționate și pe ultimele tendințe în materie de modă, design și funcționalitate atunci când iau decizia finală de cumpărare.

De asemenea, în decizia de achiziție se ține foarte mult cont și de vârsta, activitățile și preferințele celor mici.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.